Breaking news

Daisy skal ikke være alene om at abdicere i 2024, så i sympati med hende har jeg besluttet at stoppe på arbejdsmarkedet med udgangen af året efter knap 44 år på tronen.

Vi (min teamleder og jeg) besluttede det allerede den 6. marts, men at få hele aftalen forhandlet på plads har taget lidt tid og derfor er det først nu, at jeg med sikkerhed kan sige, at jeg har indgået en gensidig frivillig fratrædelsesaftale og abdicerer den 31.12.2024.

Jeg har så sikkert både ferie og feriefritimer, der skal afvikles – så jeg forestiller mig, at det bliver en tidlig juleferie – en juleferie, som jeg ikke vender tilbage fra.

Det er svært at få armene ned. Efter knap 44 år underlagt en masse regler og processer bliver jeg pludselig min egen chef og kan disponere over mine dage præcis som jeg vil.

Det er mere end en weekend. Mere end en ferie. Det er faktisk 1672 ekstra timer jeg som et trylleslag får forærende hvert år, som nu ikke skal bruges på arbejde og transport.

Jeg glæder mig vildt og er samtidig skræmt fra vid og sans.

Jeg har begyndt en ‘jeg-vil-liste’ med ting, som jeg kunne tænke mig at fylde i resten af mit liv, men først vil jeg planlægge den rejse, som jeg længe har drømt om – turen langs den norske kyst ad søvejen – så kan jeg sidde der på dækket og glæde mig til alle de muligheder, der har åbnet sig for mig 🙂

5 Comments

 • Lone

  Kan godt forstå du glæder dig. Jeg gik på efterløn i august 2021 efter 43 år ved det kommunale – og har ikke fortrudt en eneste gang! Har ikke savnet arbejdet – kun kollegerne. Og har slet ikke kedet mig😀

 • Mette L

  Så faldt det hele endelig på plads. Tillykke igen 🙂 Også selvom jeg stadig synes, det er lidt underligt, at du går allerede nu.
  Jeg føler, vi er jævnaldrende, og min karriere er først ved at tage sådan rigtigt fart nu. Okay, jeg har haft travlt i mange år, men det er først i år, jeg er blevet inviteret som keynote-speaker på en international konference (som nok mest er spansk og bliver simultantolket til spansk, men man skal jo starte et sted) og jeg prøver at få plads til mere forskning sammen med alt det andet arbejde, der bliver bestilt udefra (jeg skal lave begge dele i den stilling, jeg har). Så jeg kan slet ikke forholde mig til, at du allerede går hjem. Men jeg fik heller ikke en fastansættelse før 2006. Alt inden da var tidsbegrænsede stillinger, der skulle lede frem til den faste.
  Jeg tror iø ikke på, at du kommer til at kede dig 🙂

  • Mette

   Tak, Mette. Jeg tror det er to meget forskellige arbejdsliv vi har haft. Jeg forestiller mig, at din vej er drevet af nysgerrighed og at du brænder for den forskning du laver. Mit arbejdsliv har de sidste 10-12 år været rutinepræget og det løber man sur i. Da jeg havde job i firmaets inhouse designafdeling sprudlede jeg i mit job – havde man bibeholdt den afdeling, havde jeg måske også set anderledes på det.

   Nu glæder jeg mig bare til at få tid til alt det der optager mest – og du har ret, jeg kommer IKKE til at kede mig 🙂

 • Rikke

  2025 bliver da et helt fantastisk år, hvor du bare skal nyde og udforske nye muligheder ☺️ Du har med garanti fortjent det (og jeg er da slet ikke misundelig…… eller noget 😉)

  • Mette

   Jeg er på samme tid begejstret og skræmt – men jeg glæder mig til at få tid til alt det jeg gerne vil. Jeg har ikke prøvet at kede mig og det forventer jeg heller ikke at komme til 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *