Storkøb

Jeg har købt 10 kg. af den her fætter. Plus ben til hundene.

Han er en krydsning af dansk sortbroget og belgisk blåhvid og har levet et skønt forkælet liv lidt uden for Hals.

Han er ikke slaget endnu og man er velkommen til at komme og klappe ham. Det har jeg nu ikke lyst til med tanke på, at jeg efterfølgende skal sætte tænderne i en bøf.

Men det glæder mig, at når det kommer dertil, at jeg ved, at det er et dyr, der har haft et skønt liv før slagteriet.

I september var vi til åbent landbrug – også uden for Hals – og jeg er altså nødt til at sige, at jeg IKKE er fan af den måde en konventionel landmand holder sine dyr. Dyrene gik som sild i en tønde, på ‘planke’gulv’ og lå deres eget lort. Kalvene skilles fra mor kort efter fødslen og ingen af dem ser nogensinde en græsmark.

Jeg har ikke noget i mod vi spiser kød, men jeg synes saftsuseme, at vi skal give dyrene et ordentligt liv frem til slagtningen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *