Cykelby

Amsterdam har omkring 900.000 cykler.

Med et bycentrum hvor gaderne er så smalle giver det rigtig god mening at cykle. Amsterdammerne kører ikke mindre end 2 millioner kilometer om dagen på de over 400 kilometer cykelstier byen har.

Det er vilde tal.

De kører også vildt. Ligesom meget andet i landet betragtes færdselsreglerne meget liberalt og vi har måttet springe for livet utallige gange for at undgå kollision med Vingegaard-typer, der anser enhver gade som en afgørende enkeltstart i Tour de France.

I modsætning til Tour rytterne bruger amsterdammerne ikke cykelhjelm… heller ikke deres børn, som de transportere på cykel, har hjelm på.

Vi mødte også en kendis på cykel. Kendt i hvert fald i strikkeverdenen, Stephen West med den franske bulldog Brioche i kurven.

Samme dag lagde vi vejen omkring hans garnforretning ‘Stephen & Penelope’. Det var såmænd ikke noget særligt og garnet var hundedyrt, så vi gik derfra kun med lidt strikke nips.

Hans sjaler er fantastiske, men udover at jeg ikke bruger sjal er opskrifterne på engelsk – der er er jeg ikke kommet til i mine genfundne strikkeskills.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *