One of a kind

Den er helt sikkert mere speciel end køn min revivalstrik af Husflidens nr. 497, men der ligger så mange minder og låååve gemt i det mønster og de farver, at jeg er ganske græsk-katolsk.

Jeg er tilbage på fjeldet ved Åndalsnes, jeg dypper mine bare tæer i det iskolde vand i Rauma elven og jeg forsøger at greje det nynorske, der bliver talt på egnen. Det var en tid med multebær, pinnekjøtt, kvikk lunch og mine første ubehjælpelige ture på ski. Lange bilture, små kahytter og stormende forelskelse. Og garn og strikketøj… masser af det.

Jeg har strikket efter en opskrift på en trøje med rundt bærestykke, men nogenlunde fulgt original mønstrets borter med lidt justeringer her og der for at få det til at passe i samlingen ved ærmerne.

Jeg er veldig fornøyd 🙂

7 Comments

 • Dorte

  Hvor er den da superfin, Mette <3 Har for mange år siden erkendt, at mønsterstrik ikke er mig, så jeg er dybt forundret over, at det kan lade sig gøre 🙂
  Er pt i gang med Mary-sjalet for 2. gang til barnebarn i November, så håber, jeg når det

  Mange hilsner
  Dorte

   • Dorte

    Hvis du kan strikke mønsterstrik, kan du også strikke Mary-sjal. De to første dele er “piece of cake”. Jeg havde lidt problemer med at få startet på “takkekanten”, men har en livline, som kan starte, og så er det bare derudaf i laaang tid.
    Prøv – og jeg skaffer gerne en livline 🙂
    Det er besværet værd.

 • Rikke

  Den er da blevet så fin <3 Så jeg forstår godt du er tilfreds
  Er ganske imponeret over det tempo du får fabrikeret trøjer i. Jeg har ikke haft strikketøj i hænderne siden vores flytterod startede, så jeg er ved at have abstinenser. Men der bliver vel tid til det igen, om ikke andet, så når jeg skal have ferie til August. Indtil videre er det vist mere vigtigt at få ryddet op i det hav af flyttekasser vi stadig har stående, så der kan blive lidt ro på omgivelserne.

  • Mette

   Jeg er ret vild med resultatet. Bærestykket drillede en del, så det er strikket om et par gange, men jeg kom i mål 🙂
   Uden rigtig at have nogen at sammenligne med tror jeg, at jeg turbostrikker… når jeg ser videoer af folk, der strikker tænker jeg i hvert fald; hold op det går langsomt!

   Der er masser af garn tilovers fra denne her, så jeg tænker at jeg skal tilbage til mit resteprojekt 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *