Gårdhaveliv

Jeg nåede en halv time med ansigtet vendt mod solen, mens jeg spiste min frokost og drak en kop kaffe. Skyerne ødelagde kort efter fornøjelsen og det begyndte at tordne mod vest, hvor også himlen var mørk og ildevarslende.

Der er dejligt i min gård og når først det grønne bliver dominerende er jeg sikker på, at det også bliver den lille oase jeg drømte om, hvor jeg blot skal vande lidt, pille et par visne blade eller blomsterhoveder af og ellers bare sidde i skyggen med kaffe, lydbog og strikketøj.

Jeg har forskellige krydderurter i en kurv. Min tidligere nabo forærede mig en solbærbuskaflægger, som kommer fint og ser ud til at give en lille smule bær i år.

Op ad hegnet mod syd vokser en Clematis Montana Rubens, og op ad hegnet mod nord – ved siden af sommerfuglebusken – en Blåregn. Blåregnen skulle have en ‘aggressiv’ vækst og den aggressivitet gider jeg godt snart begynder at vise sig… sådan lidt a la eventyret om bønnestagen… tak! Længe troede jeg, at jeg havde købt katten i sækken, men nu kommer der små grønne blade.

Jeg tvivler mere på mine to bornholmske figener. De er blevet afskrevet før og har alligevel pludselig vist sig med smukke grønne blade og fine frugter. De plejer at være sprunget ud på dette tidspunkt, men foråret har været køligt så de får en chance for at bevise, at der er liv endnu.

2 Comments

 • Kirsten Jensen

  Hej Mette.
  Dine figner skal nok komme. Min er heller ikke igang endnu, selvom den står op ad
  en lun sydvendt væg. Sikken dog en yndig akkeleje du har.
  Varme forårshilsner fra Gudhjem.

  • Mette

   Jeg tror på den Kirsten og kigger til den hver eneste dag, og når den endnu ikke er i gang på solskineøen, så er der håb selv for en figen i Hals 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *