Mølleren og hans kone

Kort efter jeg havde fået fyraften fredag kørte jeg ad kystvejen de 60 km nordpå til Frederikshavn for at købe en bestemt vare, som kun kan købes der – hvis ikke man handler på nettet.

Jeg blev mødt af et skilt i forretningsdøren: “lukket pga. sygdom – vi åbner i morgen kl. 10″.

Jeg er ganske klar over, at det kan være vilkårene i mindre forretninger, at der ikke er en back-up for ekspedienten, men ikke desto mindre, så skal jeg ikke opleve det mere end denne ene gang, så finder jeg et andet sted at lægge min handel.

For ikke at være kørt den lange tur forgæves kørte jeg inden om plantecentret i Sæby. Jeg har været på udkig efter duftgeranier og i Sæby fandt jeg det jeg ledte efter. De spreder en herlig duft af citrus og bilen fik en odør langt bedre end fra nogen wunderbaum.

Også en lille plante med navnet ‘Mølleren og hans kone’ (Glechoma hederacea Variegata) røg i indkøbskurven. Jeg faldt for den udelukkende pga. navnet. Ved kassen fik jeg oplyst, at det er en sommerblomst… en simpel googlesøgning afslørede så noget helt andet!

Det viser sig at være en særdeles hårdfør lille plante, som kan sprede sig helt ukontrolleret, hvis man ikke passer på.

Det er der gode chancer for, at den får lov til i min have!

4 Comments

 • Catarina

  Øv bøv men de mange km, men så fik du set lidt af landet og fik en plante med hjem. Jeg har aldrig hørt om den, men hvis den spreder sig, så gør det ikke så meget, da den er pæn. Får den blomster, eller?

  • Mette

   Det er sådan en smuk rute langs kysten så det var ok og lidt fik jeg da ud af turen 🙂

   Jeg ved ikke meget om Mølleren og hans kone andet end at den spreder sig og nemt lader sig formere.

 • Karin

  Det var en lang tur – når det så er forgæves. Øv. Du har med garanti allerede fundet et alternativ, og det bliver sådan fremover.

  Altid dejligt med nyt til haven, og spændende hvad den rette konklusion er for Møllerens og hans kone ?

  God pinse til dig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *