Det kan man lære af

Da vi talte med præsten efter min mors død var det første min søster nævnte: at hun var sådan et ordentligt menneske.

Det var hun – og det samme kan man sige om min far.

ALT  i forbindelse med deres død var forberedt, så det har været lettest muligt for os efterladte. Der var ryddet op, vigtige papirer samlet, bisættelserne var forudbetalt og ønskerne til samme nedfældet på skrift. Min fars aske skal spredes i havet – også den tilladelse var på plads.

Der har i det hele taget ikke været noget at være i tvivl om. Der er noget at leve op til og tage ved lære af.

Vi er ikke stødt på mange forhindringer undervejs og har fået den fineste behandling og hjælp alle steder; hos bedemanden, af præsten, i skifteretten – som i begge tilfælde var de samme personer.

På mandag er der syn i min fars lejlighed, hans aske er klar til afhentning og i går kom skifteretsattesten.

I dag har jeg ryddet op i de allersidste kasser, sorteret billeder og kasseret papirer.

Lige om lidt kan vi sætte punktum og så vil mor og far kun være et kærligt minde, men som en nævnte en dag: hvor har vi været heldige at have vores forældre så længe.

0

4 Comments

 • Pernille

  Da min far døde sidste år var alt overladt til tilfældighederne. Jeg ved han havde forestillet sig at døden kunne forbigåes i stilhed. Vi var uheldige med valget af bedemand, men ud over det, synes jeg ikke det blev så svært, som jeg umiddelbart forestillede mig. Vi mødte rigtig mange søde og hjælpsomme mennesker over alt. I forhold til skifteretten, arbejder min søster hos en advokat, der sidder med netop det, så alt det havde hun i forvejen styr på.

  Når min mor ikke er her længere, bliver det en hel anden historie. Hun har styr på det hele.

  Dejligt I har haft en god oplevelse 🙂

  • Mette

   Det er en uundgåelig del af livet og jeg synes, at det er vigtigt at tale om. Også sin egen død. Jeg har kun et barn og for mig er det vigtigste, at hun kan være i det jeg ønsker. Jeg er ikke medlem af Folkekirken. Religion har ikke være en del af mit liv og skal heller ikke være den del af min død, men hun et brændende ønske om at have et gravsted, ja, så er det det hun gør ellers vil det passe mig fint at følge efter min far på havet.

 • Karin

  Det er en vigtigt pointe. Det er en svær tid så er det dejligt når alt er gjort klar.
  Masser af varme og kærlige tanker til dig ❤️?

  • Mette

   Tak Karin. Det har været så fint i begge tilfælde. Jeg kunne dog godt have ønsket mig at vi havde nået at trække vejret imellem, men sådan skulle det ikke være og vi har fået det bedste ud af det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *