Stilhed før storm

DMI varsler storm over regionen og forhøjet vandstand i Limfjorden, så inden klokken var 8 tog Bob og jeg en god lang tur i Trekantskoven, mens alting fortsat åndende fred og morgensolen skinnede mellem træerne.

Hjemme fjernede jeg alt, der der kan tænkes at tage en flyvetur og så må vi se hvor slemt det bliver. DMI har det jo med at blæse tingene op.

Det er sidste korte weekend i halvanden måned.

I år har jeg planlagt mandagsfridage i marts/april, juli og december. Det er SÅ skønt.

Jeg har været ved at regne på, hvor meget det vil koste at gøre det til en permanent ordning, men det har jeg desværre ikke råd til. Min pension giver mulighed for at gå på del-pension når jeg bliver 60 og er jeg fortsat i firmaet til den tid, er det absolut en mulighed jeg kunne tænke mig at benytte.

Ikke fordi jeg er træt af at arbejde, men en fordeling mellem arbejdstid og fritid, som gav mere plads til sidstnævnte, kunne da være dejligt. Synes arbejdet har fyldt den del i mit liv og efter 38 år på arbejdsmarkedet er jeg nået dertil, hvor jeg godt kunne tænke mig selv disponere over min tid.

2 Comments

  • Mette

    I Sampension er det afgørende hvornår pensionen er tegnet og hvornår man er født. Jeg er så heldig at kunne gå på del- eller helpension allerede som 60 årig. Det er om nogle år, at det belønner sig, at jeg har været på arbejdsmarkedet så længe som jeg har 🙂

  • Susanne

    Du fik mig lige til at google delpension, men det er vist ikke en mulighed for mig desværre. Jeg kan næsten ikke bære tanken om at arbejde fuld tid til jeg bliver 67, men synes, at det jeg skal undvære hvis jeg skal lave af 30 timer er en høj pris at betale for en fridag. Tænker at mere fritid og færre penge ikke harmonerer lige nu. Jeg er ligesom du glad for mit job, men er godt brugt når arbejdsdagen slutter…..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *