Aalborgs Manhattan

Aalborgs Manhatten kalder de det nye høje byggeri, der skyder op på Aalborgs havnefront.

Jeg synes mere det ser ud til at være et projekt, der handler om at proppe flest mulig mennesker ind på det forholdsvis lille areal.

Har du købt en lejlighed med fjordudsigt, eller bare udsigt, kan du næsten være sikker på, at den et halvt eller helt år efter er forsvundet sammen med en ny bygning, der er skudt op og som så er det eneste du har udsigt til.

Det bliver bygget helt enormt i Aalborg i øjeblikket. Antallet af ungdomsboliger er eksploderet, hvilket så også gør, at der er mindre og billige lejligheder at få i byen.

Til maj flytter min Pode ud i vestbyen i en af de charmerende gamle lejligheder, med afhøvlede gulve, højt til loftet og et hyggeligt gårdmiljø.

Selv kunne jeg ikke bo inde i byen. Jeg har brug for, at der er højt til himlen og uden nabo larm. Allerhelst ville jeg bo i klitterne oppe ved Vesterhavet, f.eks. i et af de sommerhuse, der ligger næsten helt for sig selv på Ejstrup Strandvej.

Det må blive, når jeg engang er færdig på arbejdsmarkedet.

8 Comments

 • Catarina

  Det er heller ikke helt min smag – hvis der var mere grønt imellem og meget større afstand, så måske. Det er sådan de også bygger på Odense havn.
  Christian er selv vildt glad for at bo i Vestbyen i hans lejlighed med knirkende gulve og stuklofter.

  • Mette

   Vestbyen er super hyggelig og med lækre rekreative områder. Nannas lejlighed ligger ud til det lækreste gårdmiljø, så selvom det er midt i byen, så er der ‘park’ i baggården.

 • Susanne

  Aldrig i livet, om så jeg kunne bo gratis ? Jeg ville sygne hen sådan et sted
  De behøver jo ikke engang at besøge hinanden, hvis de bor overfor hinanden, de kan holde kaffeslabberas fra den ene balkon til den anden. ?

  • Mette

   Jeg tænker mest på, at der jo nærmest ikke kommer lys ind i de lejligheder der ligger forneden. Det kunne jeg ikke holde ud. En af mine unge kollger har fået en lejlighed på 10. sal – helt forrygende udsigt deroppe fra og der kan IKKE bygges foran 🙂

 • Deborah

  Det er gyseligt Mette, vi er enige! Jeg ville ikke eje en lejlighed der, om jeg så fik den smidt i nakken. Det samme sker jo også her. Både i Nordhavn og
  på Sluseholmen, hvor min søster boede og også ganske tæt på mig i Hellerup Havn, omend ikke så tæt, som det du viser. Det i Nordhavn er vist, da de lige var begyndt. Det er på tegnebrættet at tage forbi en dag, når det bliver godt vejr, for det ser helt anderledes ud nu. Iøvrigt er det i Nordhavn rent “fluepapir”, når vejret er godt, og jeg har hørt om flere, der slet ikke kan holde ud at bo der af samme grund og har fortrudt.

  • Mette

   Vi har også læst i den lokale sprøjte at folk flytter ret hurtigt igen – så snart udsigten forsvinder og bliver et kig til naboen – og det forstår man jo godt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *