Syltede løg og årets korteste dag

Så vender det. Det er solhverv i morgen, hvorefter vi dag for dag får længere dage. Jeg husker, at det faktisk går ret hurtigt og snart behøver jeg ikke haste hjem fra job for at nå ud med Lillebror inden mørket sænker sig.

I dag skinner solen i Nordjylland. Indimellem i hvert fald. Og selv om den ikke når ret langt over horisonten, så stiger humøret alligevel betragteligt med udsigten til lys. Jeg er optimist og har hængt det nyvaskede sengetøj i haven og lige om lidt pakker jeg hund og fotogrej i iGoen og kører vest på. Jeg trænger til at se Vesterhavet. Jeg trænger til at råbe RØV… og det er mandagen perfekt til.

Forberedelserne til julefrokosten er så småt gået i gang. Jeg har bl.a. syltet løg, som er sat på køl. Opskriften har jeg fundet hos Anne og hun lover, at de er perfekt tilbehør til både silden og rullepølsen. Fra samme side har jeg opskriften på karrysalaten, der skal følge Jacob’s sild.

Jeg skriver lister og krydser af i takt med at tingen bliver ordnet… jeg når det igen i år!

2 Comments

 • Helle K.

  Jeg har ikke brugt Annes opskrift, men jeg har lavet syltede løg og de smager virkelig godt. Vi brugte dem i den hjemmelavede burger og jeg har også tænkt at medbringe dem til familiens julefrokost.

  Der er godt nok meget mørkt, ikke mindst fordi der er så mange skyer og det regner igen og igen. Jeg glæder mig til lidt lysere tider – måske lidt sne.

  • Mette

   Jeg glæder mig til at smage de løg, tænker de kan bruges til mange forskellige ting 🙂

   I Hals så vi solen i dag (og også ved Vesterhavet), mit sengetøj nåede faktisk, at blive helt tørt i haven. Det er ikke så ringe at tænke på, at det ligger klar sprødt og velduftende 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *