Søndag på bagkant

Søndag blev første dag i snart en uge, hvor jeg har haft overskud til noget som helst andet end bare at ligge på sofaen og se Netflix.

Efter en tidlig morgenmad pakkede jeg iGo og kørte til Vesterhavet. Solskin fra en blå himmel og ikke en vind, der rørte sig.

Der var kun 14 grader da jeg kørte fra Hals, så det var i hættetrøje og gummistøvler. Dén påklædning kom til at se virke som overkill inden strandturen var slut.

Vi gik en time mod nord og retur – og på det tidspunkt var temperaturen steget så meget, at der var badetøjsklædte gæster på stranden og der kom jeg så klædt på som var det sent efterår. En anelse kikset.

Eftermiddagen blev brugt på et besøg hos de gamle og en aftale om et større indkøb i Ikea frem mod deres flytning om 14 dage.

Jeg fik også vasket alle mine mors gamle Aluminiating af, så det er klar til at pakke. Min far mente, at jeg ville blive en god SOSU, meeeen jeg tror alligevel ikke, at det er der min fremtid ligger.

Min mor havde glemt alt om lørdagens besøg og i går vidste hun ikke helt, om hun ville kunne finde ud af at flytte…

Der er stadig masser af uafklarede ting. Jeg ville ønske, at der var tilknyttet en socialrådgiver til sådan et plejehjem, som vidste hvilke instanser man skal kontakte. Og hvordan. Alt er digitalt i dag og når man så har et par forældre, som ikke kan betjene en computer og ikke kan møde op på Borgerservice – hvad gør man så? Når der skal meldes adresseændring, søges boligtilskud og varmehjælp, osv osv.

Jeg skal lige nævne at min far har nem-id til sin bank og tidligere på året forsøgte vi at få det tilknyttet borger.dk også. Forgæves. De skulle se pas eller kørekort!?! Eller de skulle møde personligt op på Borgerservice!?! Supporten var til absolut ingen hjælp!?!

Det blev som jeg forudså engang – man skøjter hen over den befolkningsgruppe.

I går pegede jeg på linien, hvor min mor skulle skrive sin underskrift på lejekontrakten og så sagde jeg skriv din underskrift her… og så skrev hun ordet ‘underskrift’. Hvad forventer det digitale Danmark mon af sådan et menneske.

Nå, vi løser det vel… men hvor ville det være rart med bedre rådgivning og mindre rigide regler.

2 Comments

  • Gitte

    Åh det er så svært. Er der jo selv med min mor der bor i beskyttet bolig. Jeg fik fuldmagt til at ordne hendes sager, så nu kommer det hele i min e boks.

  • Kirsten

    Åh hvor er jeg enig i problematikken ang gamle forældre. Jeg har det samme med min mor som godt nok bor i egen bolig – så længe det varer.
    Vi taler tit om hvad dem, der ikke har pårørende der kan hjælpe, mon gør. Udvikling er godt, men det kan også gå for stærkt.
    Jeg håber det kommer til at blive godt for dine forældre og at i kommer igennem instans-junglen…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *