Gensyn med gift

Jeg er ret sikker på, at Tove Ditlevsen var en del af pensum i danskundervisningen på min folkeskole og jeg er også ret sikker på, at det var med en vis modvilje, at jeg kæmpede mig gennem hendes bøger og digte.

Det var dengang.

Nu læser jeg Tove Ditlevsens erindringer med største fornøjelse. Det tidlige forår om hendes barndom og ungdom og nu Gift. Det er en rå fortælling om den usikre unge forfatter, om fire ægteskaber og afhængighed af stoffer.

Gift er hamrende godt skrevet. Jeg blev grebet fra allerførste side, og der er – for at bruge Toves første mands udtryk – ikke et komma at rette.

Måske skulle jeg genlæse folkeskolen ‘pligt litteratur’ – tænker, at der vil være mange bøger, som jeg vil nyde at læse… langt end jeg gjorde som teenager.

One Comment

  • Karin

    Jeg tænker det samme om Karen Blixen. Hun fangede mig heller ikke dengang i skoletiden, men i dag, rammer hun plet. Der sker altså noget, ikke kun at håret skifter farve, huden bliver rynket. Her kan jeg mærke fordybelsen får lov til at flytte ind.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *