Mad ud af huset

“Er der slet ikke noget du har lyst til?”, spurgte (…) da han hørte, at jeg har svært ved at få noget mad ned.

Det eneste jeg lige kunne komme på var kartoffelsuppe med bacon. Særligt det sidste.

For en times tid siden blev der banket på og udenfor stod han smilende med en grydefuld kartoffelsuppe og en stor skål med sprødstegt bacon.

Hvor forkælet har man lige lov at være?

Jeg har hørt fra flere som enten har haft mange bivirkninger eller slet ingen af Prednisolonen.

For mig er det som at have taget euforiserende stoffer (tror jeg). Jeg er påvirket på balancen og deraf kommer sikkert kvalmen – jeg kan heller ikke tåle at gynge uden at blive kvalm og det her er en karrusel, som jeg ikke bare lige kan stå af. Min kinder er varme og blussende, og natten har været præget af urolig søvn.

I morgen sættes dosis ned og jeg håber, at det gør en forskel på de bivirkninger jeg oplever.

Som nævnt i går – det har gjort noget godt for mine led og det var formålet!

8 Comments

 • Karin

  Mums, så lækkert med kartoffelsuppe med bacon. Sæson for suppe banker på, det er bare så svært kun at lave 1 portion.
  Mht. prednisolon, kan ikke huske bivirkningerne, jeg har fået det et par gange grundet kraftige nældefeber anfald, da ja får en allergisk reaktion på penicillin. Jeg var meget syg, og fik det meget bedre da behandlingen med prednisolon kom i gang.
  Min mor fik prednisolon dagligt de sidste år, Der var flere af bivirkningerne der ramte hende, men som hun sagde, hellere de bivirkninger, ellers var det konstant lungebetændelse, og ingen appetit. Det er ikke godt for en kvinde på 159 cm. der vejede omkring 38 kg, når vægten var normal. Da hun sov ind var vægten under 30 kg.

 • Helle K.

  Håber det bedste for dig 🙂

  Jeg fik prednisolon som indsprøjtninger i rumpen – mod mine smerter – og oplevede ingen bivirkninger, men smerterne kom igen, da virkningen aftog. Men da jeg fik piller mod muskelgigt, fik jeg voldsomme reaktioner i hjertet, så jeg turde ikke blive ved, jeg skulle ellers være fortsat i årevis.

  • Mette

   Jeg fik det sprøjtet i skulderen sidste år uden bivirkninger, men jeg tænker der måske er forskel på hvordan det kommer ud i kroppen.

 • Mette L

  Åååhhh, stakkels, stakkels Mette. Hold ud, som Rikke skriver, det er kun en kort periode af dit lange liv. Og håbet er lysegrønt 🙂

 • Rikke

  Pyha Mette, så er 10 dage pludselig rigtig lang tid. Håber virkelig at dosis nedsættelsen betyder du får det bedre, og ellers må du koncentrere dig om at tælle ned på dagene/timerne indtil det er ovre mens du tænker på at du heldigvis føler det hjælper

  • Mette

   Det er ret heldigt, at jeg ikke har haft stort behov for medicin i mit liv – synes jeg har været noget uheldig på bivirkningsfronten.

   Jeg skal ned på én tablet i morgen og mandag en halv – jeg satser på at det gør en forskel?

   • Rikke

    Det bør det gøre, men da præparatet er i kroppen over en længere periode, så går dine bivirkninger ikke over med et knips med fingrene, desværre. Selvfølgelig skal det gå den rigtige vej, men måske der går et par dage inden kroppen reagerer på den nedstatte dosis.
    Hold ud! Som jeg skrev tidligere så er det et fantastisk lægemiddel, bare det bliver brugt rigtig, hvilket det gør her. Bare pokkers at du så er en af dem der får alle bivirkningerne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *