Booket og betalt

Poden og jeg tager, som så ofte før, på en af vores små ture til det svenske i vores sommerferie, mens Bob og Jack skal gøre livet hedt for D et par dage.

I år har jeg valgt at bestille overnatning på et hotel lige i centrum og med favorit butikkerne et spytklat væk.

Økonomien er desværre ikke til de fede rejser, men mindre kan faktisk også gøre det. Det handler i virkeligheden mest om at komme væk hjemmefra og se noget andet end det hjemlige hood og til det formål er Sverige præcis lige så anvendelig som Grækenland.

Vi har efterhånden rejst til Göteborg så mange gange, at vi er drevne ud i at køre med sporvogn og finde rundt i byen – vi ved, hvor vi skal spise og hvor vi skal shoppe.

Og Sverige… det er da også en slags udland!

6 Comments

 • Helle k.

  Sverige er det vildeste udland 🙂 siger hende, som ALDRIG har været på ferie i udlandet – jo en uge i Norge med skolen for en million år siden, og en uge i Norge som 7-årig. Vi har aldrig haft råd til udlandet – heller ikke de billige ture – jeg har jo været noget af en hæmsko med flexjob og senere pension, men sommerhus med mandens familie har været ok – i hvert fald for mand og børn, at jeg ikke altid følte mig på toppen, kunne de jo ikke gøre for, den sidste gang blev jeg bare hjemme.

  Jeg er faktisk vild med vores nuværende ferier. Vi kører ud i landet ca. hver anden dag, hvor vi ser og oplever sammen – jeg gider ikke shoppe eller spise ude, så vi spiser hjemme 😉 Nogle gange sniger vi os til Kbh. og Nordsjælland, hvor mandens søster bor, men det er også så jysk, at forvente, at vi bare kan komme og bo i flere dage, selv om de plejer at være glade, når vi kommer.

  Nå, men lige for tiden er jeg pisse negativ mht alt (det er Prebens skyld), måske skriver jeg lidt om det på bloggen en dag – i dag skal jeg klippes, så jeg må hellere trække mig tilbage.

  • Mette

   Stenaline kører meget ofte tilbud på færgen og så koster sådan en tur til Göteborg for to personer kr. 198 – tur/retur. Der kan de fleste være med.

   Når det er sagt så er Danmark bestemt også dejlig. Jeg har også kørt Nordjylland tynd om sommeren. Efter vores ‘Bridgewalk’ med firmaet frister området omkring Middelfart og Fredericia meget i år. Lad os se hvor langt jeg når… jeg har jo også en, jeg meget gerne vil besøge i London 🙂 (det koster kun flybilletten som man kan være heldig at få lige så billigt som bussen fra Hals til Aalborg).

 • Lone G

  Göteborg er en rigtig hyggelig by – og masser af gode butikker 🙂 Hvis I skal bo i den gade som billedet viser, så kan I da kun være tilfredse, det ser mega hyggeligt ud. Jeg har lovet datteren at vi denne sommer (igen) skal en tur til Gøteborg, så jeg vil gerne vide hvad den gade hedder 🙂 🙂
  God tur til jer når I kommer dertil.

  • Mette

   Det er Kyrkogatan og hotellet hedder Vanilla. Vi har tidligere boet på Scandic hotellerne, men i år synes jeg vi skulle prøve noget andet.

   Vi har rejst til Göteborg stort set hvert år siden Poden var 10-11 år. Det er så hyggelig en by og i år er der ekstra meget at hente, med den lave kurs på den svenske krone.

   God tur til jer også 🙂

 • Karin

  Det at komme hjemmefra om det bare var til Egense og ikke Göteborg er skønt.

  Var der ikke noget med vi igen skal vise pas for at komme til Sverige? eller er det ophørt?

  Det bliver fantastisk for jer begge.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *