Viktor Krum

Det her er Viktor.

Viktor Krum.

Jeg tog imod ham da han blev født for knap ti år siden den 23. april 2007.

I går kunne han ikke mere og sov stille ind.

Ti år er en forholdsvis høj alder for en Dogue de Bordeaux. Seks – otte år er mere almindeligt.

Jeg ved med sikkerhed, at der er en mere tilbage af kuldet på 7 og det synes jeg er ganske flot taget i betragtning, at vi fik vi skudt mange ubehageligheder i skoene da vi for mange år siden valgte at avle to kuld hvalpe på vores tæve Dagmar.

Hun var ikke en champion tæve, nej – men hun var både racetypisk og sund, og det sidste vægter langt højere i min verden.

Viktor boede hos en af mine kolleger, så jeg har haft fornøjelsen, at kunne følge med i hans liv.

Vi valgte vores hvalpekøbere med omhu og jeg ved, at både han og de 11 andre, vi har sendt ud i verden, har haft et godt hundeliv.

12 Comments

 • Inge

  Det er altid trist at sige farvel – for 14 dage siden tog vi afsked med Tinke – 15 år som cairn terrier – men det var bare ikke værdigt mere og en af vores vigtigste opgaver som hunde-forældre er jo at vide hvornår nok er nok… Men det trækker tårer og det er del af livet 🙂

 • Rikke

  Vær du glad, at du fik lavet en flok sunde og glade hunde. Det er altså det der vægter højst når alt kommer til alt 🙂 Udstillingschampions kan alle lave, hvis bare de udstiller nok. Men lad os se hundene når de er 8-9 år gamle, så tager jeg hatten af.
  Victor med fluen <3 Husker du at jeg lavede en tegning af lige netop dette motiv? 🙂

  • Mette

   Det husker jeg sagtens – det er et skønt billede og en skøn tegning.

   Kan du huske sladderen? Jeg ville ønske, at jeg kunne konfrontere dem i dag 10 år senere… mon ikke latteren ville forstumme?

   • Rikke

    Jeg kan helt sikkert huske sladderen, trak mig jo selv fordi jeg ikke orkede det. Men den der ler sidst, ler bedst. Glade og tilfredse hvalpekøbere og lange hundeliv er nu nummer 1.
    Mødte for nylig en af “de gamle” bordeaux folk, og da hun fandt ud af hvem jeg var, var spørgsmålet; “hvorfor holdt du op, du lavede jo nogle hunde der kunne holde?”. Se det er noget der tæller i min optik.

 • Kirsten

  Ej, hvor et skønt billede.
  Der gik en rum tid , inden jeg fik set fluen … det skyldes Victors’ øjne og mine de aldersbetingede tilsvarende 🙂

 • Helle

  Hvor er han sød på billedet 🙂 Jeg er sikker på, at du har truffet de rigtige valg, når talen falder på din hund/dine hunde, det kan man da slet ikke være i tvivl om, når man følger med her. Så skråt op med dem, som siger andet.

  og så hed han Viktor ligesom min yngste 😉

  • Mette

   Vi var meget aktive i hundeverdenen og specialklubben på det tidspunkt. En verden fyldt med sladder og intriger, som gjorde, at vi til sidst trak os helt ud.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *