By kontra land

Da jeg kørte hjem fra Nordkraft i går følte jeg sådan et lille stik af misundelse på de, der bor midt i byen.

Alt er inden for rækkevidde: teater, biografer, cafeer, restauranter, butikker… bevares jeg har da en bil og kan være i Aalborg på under en halv time, men det er alligevel ikke helt det samme.

Men ville jeg kunne bo i byen igen. Ville jeg savne, at jeg kan hoppe på cyklen og få minutter efter gå på stranden. Ville jeg kunne undvære mosen, skoven og roen ikke mindst?

Jeg ved det ikke.

Jeg tror ikke, at jeg er klar til at slippe Hals endnu, men måske tager jeg springet en dag.

Og bevares; jeg har da en bil og så vil det jo så tilsvarende tage under en halv time at køre til stranden eller i skoven.

13 Comments

 • Karin

  Jeg er jo lige flyttet. Det er lidt udenfor byen eller er det. Før havde jeg 1,6 km til centrum, nu har jeg 3,6 km, så jeg kan stadig gå, cykle, og endda tage bybussen i dagtimerne, og lørdag formiddag, hvis ikke lige vejret er til traveturen.
  Jeg er glad for at komme et sted hen hvor der er mere ro, samt komme ned til jorden fra 2. sal..
  Der er jo både for og imod, så er det med at vægte 😉

 • Catarina

  Jeg har det på samme måde når jeg kører inde fra Odense af – men efter at vi har leget med tanken om at sælge huset og flytte ind til Odense, er vi også nået frem til at vi ikke kan undvære at det grønne og i det hele taget naturen herude. Så vi bliver boende så længe vi selv kan klare det hele. 😀

 • Susanne

  Sådan har jeg det næsten, 2 km til midtbyen og ca 10 km til kysten
  og det er ikke engang helt rigtigt, for der er kystpladser meget tættere på.
  En storby..?….nej tak!

  • Mette

   Jeg vil gerne alle de tilbud den store by byder på – men om jeg kan bo der igen ved jeg ikke. Det ideelle for mig ville være en lejlighed i midtbyen og et sommerhus ved Vesterhavet, men det får jeg næppe nogensinde råd til.

 • Mette L

  Hvis bare man kunne ha’ begge dele, 10 min på cykel til byens centrum og 10 min på cykel til stranden 🙂 Så ville jeg være glad, men nok også fattig, fordi den slags boliger altid er prismæssigt er helt ude af proportioner.

  • Mette

   På den måde ligge Aalborg træls inden midt i landet – så skal man til Aarhus, den ligger så smukt 🙂

   Men du har ret – i Aarhus ville den beliggenhed være dyr og jeg tør slet ikke tænke ,på hvad det koster omkring hovedstaden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *