Turen gik til Göteborg

Stenaline har ændret afgangstiderne fra Göteborg mod Frederikshavn og Poden og jeg var derfor ude i et kapløb med tiden for at nå de ting, vi gerne ville. Vi talte om på vejen hjem, at det var for kort tid, vi havde i land og at vi næste gang napper en overnatning – så er der også tid til at spise en god frokost og hvile benene over en kop kaffe.

090816page2

Fra Masthuggskajen hvor færgen lægger til, gik vi ind mod byen. Vi plejer at tage sporvognen direkte ind til centrum, men på vores decembertur sidste år røg vi i en billetkontol UDEN billet… det ville vi ikke risikere igen, så derfor besluttede vi at gå.

Haga

Vi slog et slag omkring Haga, som er den fineste gamle bydel med træhuse og brostensbelagte gader. Her er cafeér og lækre forretninger, blandt andet Market|29, hvor der blev handlet et par ting.

090816page1

Göteborg er i det hele taget en både smuk og charmerende by. Velholdt med smukke bygninger og masser af grønne områder. Og selvom svenskerne pr. definition er vores arvefjender (i hvert fald i fodbold) så det det umådeligt flinke og imødekommende mennesker.

080816sverige-1992

“Hvem er Sebastian Rudolph Jensen” og det ville vi da også gerne vide. En tur på Google gav svaret.

080816sverige-2030

Turen hjem blev noget mere gyngende end vi havde forestillet os.

Midt ude i Kattegat var det pænt svært at bevæge sig rundt uden at have noget at holde i, og turen i den toldfrie var lidt en udfordring. Jeg skulle selvfølgelig ud på dækket og fotografere bølgerne, men opgav. Det virkede på inden måde sikkert.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *