Middelalderdage

Året er 1533. Biskop Stygge Krumpen er på besøg hos sin vedsoverske Jomfru Elsebeth Gyldenstierne, som bor på Voergaard Slot.

middelalderpage3

Under besøget strømmer godtfolk – og et par enkelte skidtfolk – til fra nær og fjern.

middelalderpage2

Der er riddere, soldater, skønne jomfruer, handelsfolk, håndværkere, nonnekor, tiggere, musikanter, gøglere, køligt øl og liv og glade dage.

170716middelalderdage-1190

Jeg har ikke tidligere været til Middelalderdage på Voergaard Slot, men da søndagen viste sig fra den lidt grå og triste side besluttede jeg at hente Poden og køre nordpå.

Det var mange besøgende.

Forbavsende mange besøgende.

middelalderpage1

Der er masser at se og opleve – og vi brugte vel et par timer deroppe inden det begyndte, at småregne og vi derfor valgte at køre sydpå igen.

965A1196På vejen ud konstaterede Poden, at ønsker man et lidt diskret besøg skal man ikke tage Lillebror med. Og det kan der være noget om. Vi har hilst og snakket med adskillige mennesker, som ikke ville vise os den mindste opmærksomhed, hvis ikke Lillebror havde været med.

Et barn fortalte måbende sin mor at “den vejer mindst 1000 kg”, en pige mente, at han “nærmest var en hest” og på vejen hjem hilste han sågar på selveste Stygge Krumpen.

Nu blæser han bobler ovre i sin kurv og jeg kan igen glæde mig over at have en hund, som jeg kan tage med alle steder.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *