Jeg har lavet verdens bedste sovs..

241215page

Julemiddagen var intet mindre end perfekt. Lækker saftig and med sprødt skind, flæskesteg af hjemmedyrket gris, hvide og brunede kartofler, rødkål og altså verdens bedste sovs.

Line, som også havde lavet sovsen, fortalte historien om de brunede kartofler og hvordan de blev introduceret på julebordet som ‘fattigmands kastanjer’. Det gav mening i forhold til det underlige i at karamellisere kartofler.

241215page1

Det var i det hele taget den fineste juleaften med dejlig mad og selskab, dans om træet og gaver. Det eneste vi manglede for at gøre det helt perfekt, var at at se julesneen dale ned foran vinduerne.

241215page2

Der var en millionmilliard gaver under træet og det blev sent før den sidste var pakket op. Dejlige gaver, brugbare gaver, underholdende gaver, hjemmelavede gaver, spiselige gaver… og så fik alle selvfølgelig også en ‘Matas gave’ (:

241215page3

I dag er der ingenting vi skal nå. Poden skal ud og ride – når hun altså engang dukker frem fra dynerne – og imens kigger jeg på lidt 2.juledags-julefrokost-forberedelse. Og julegaverne.

Glædelig bagjul.

3 Comments

    • Mette

      Der står ikke noget i teksten om ‘sønderjysk fattigmands sovs’ (aner ikke om der er noget der hedder sådan), men derimod nævnes ‘fattigmands kastanjer’ 🙂

  • Karin

    Din overskrift rammer lige plet på en et samtaleemne fra min/vores juleaften. Der var en der ikke kunne huske forskellen mellem sauce eller sovs. Forklaringen var at sovs er når den bliver siddende på kartoflerne 🙂
    Dejlig hyggelig aften.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *