Kender du det?

Mit yndlings lørdagformiddagsprogram – Mads og Monopolet – får ofte dilemmaer, der går på; ‘min venindes mand er min veninde utro – skal jeg sige noget” eller “min veninde venter et barn med sin elsker, manden ved ikke noget, skal jeg sige det?

Man får indimellem informationer, som man på ingen måde har ønsket og som man ikke ved, hvad man skal gøre med. Informationer, som kan have temmelige alvorlige konsekvenser for de implicerede mennesker.

Jeg fik sådan en information i tirsdags. Den berørte person gik i lykkelig uvidenhed.

Det ligger mig meget fjernt, at plapre ud med sådan noget – men det kunne jo lige så godt ha’ været den forkerte, der var blevet informeret.

Et menneske, som ingen aktier har i den del af mit liv, måtte lægge ører og skuldre til – og det lettede en del.

Nu er det så ude overalt.

Officielt.

Og jeg sidder stadig med den trælse smag i munden, at jeg vidste det… men også dét holder jeg for mig selv.

2 Comments

 • Susan

  Jamen det er da pisse ærgerligt at få en indformation som man ikke kan handle på. Man skal bare erkende at man skal kunne se vedkomene i øjnene når spørgsmålet lyder : “Vidste du det?
  Gode veninder, søstre og døtre/sønner ville blive indformeret med det samme.
  Alt sladder når hovedpersonen på et tidspunkt, det er bare et spørgsmål om hvornår.

  • Mette

   Det her handler ikke om utroskab (det var blot eksempler) – vi er i en helt anden boldgade end ‘sladder’ og jeg bliver ikke konfronteret med spørgsmål. Min forhåndsviden kan også bringe vedkommende, der gav mig informationen i problemer og derfor er det dobbelt træls.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *