Smagen af barndom

Den sure, trevlede rabarber vækker et utal af sanselige barndomsminder.

Rabarbergrød hører til i top tre over yndlingsdesserter og med tanke på, hvor mange rabarber jeg har høstet de sidste par år, så kan det undre, hvorfor jeg ikke har kastet mig over grøden før nu. Jeg troede det var svært at lave… men der er jo faktisk ret enkelt.

IMG_0516

Det eneste, der volder mig problemer er farven.

Så vidt min mor husker har hun altid brugt jævningpulver med farve i, men det har jeg ikke kunnet opdrive i Hals. Måske er det blevet forbudt. Hvem ved.

Så det er verdens blegeste rabarbergrød, der kommer ud af mine gryder men ikke desto mindre smager det så englene synger.

3 kg. er sat til kogning… jeg tænker, at jeg har rabarbergrød til et par dage (:

7 Comments

 • Margit

  En naturlig måde at få mere farve er at blande de gamle rabarber med jordbærrabarber, når de tilberedes. Jordbærrabarber giver den flotteste røde farve ud af deres tynde fine stilke.

 • Kristina

  Det er muligvis jævningspulver fra Dr. Oetker, som din mor har brugt. Det giver i hvert fald den fineste farve, i modsætning til mange andre. Min mormor plejer at købe det i Rema1000. Jeg har kun kunne trylle det frem i Irma, som vist kun findes på Sjælland. 🙂

 • Susanne

  Så kommer du lidt solbærsaft eller hyldebærsaft i, så får den en dejlig rød farve.
  Jeg har gerne en flaske hjemmelavet hyldebærsaft stående, men den købte kan også gå an 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *