Valore, King og jeg

Gudrun har sendt mig disse billeder fra gårdspladens i Valore, hvor hun og jeg sidder med schæferen King. Jeg ser ud til at være omkring 10-11 år, så de er sikkert fra 72-73, eller deromkring.

11page

Valore ligger lidt syd for Viby Sj. og her tilbragte jeg nogle af min barndoms sommerferier.

Jeg blev sat på toget i Aalborg og min onkel Erik hentede mig knap 7 timer senere på stationen i Roskilde. Den var vist ikke gået i dag. I dag kan/må børn ingenting og jeg tænker, at forældre til unger i den alder sikkert vil pege en anklagende finger af mine forældre og mene, at de har været død uansvarlige. ‘Uansvarligheden’ skulle blive meget værre nogle år senere, men det er en helt anden historie, som jeg også klarede i stiv arm (:

King var en rigtig vagthund. Lænkehund faktisk. Han kom kun ind i huset, hvis nætterne var kolde ellers boede han i deres baggang. Sådan havde man hund på landet dengang. Han var en brugshund og ikke en familiehund og derfor skulle jeg præsenteres af Onkel Erik ellers kunne jeg ikke komme til ham.

Vi blev nu ret hurtigt venner og når de dumme unger henne fra nabogården var efter mig, søgte jeg hen ved siden af King og så var der ingen, der turde komme i nærheden af mig.

Læg i øvrigt mærke til at King er fra tiden før man ødelagde schæferens hofter… han ryg er lige og han går på oprejste bagben!

Det er ved at være mange år siden Onkel Erik døde og Gudrun solgte gården. Det var vemodigt ikke at skulle se stedet igen, men billederne bragte dejlige minder om varme og lange sommerdage med sig og det kan ingen tage fra mig.

4 Comments

 • Pernille

  Dejlige billeder.

  Jeg er så en af de uansvarlige. Mine unger var ikke særlig gamle, før de blev sat på toget alene fra den ene ende af landet til den anden. Om det hænger sammen med at jeg i samme alder ofte rejste mellem mine forældre i København/på Bornholm uden andet selskab end min lillesøster ved jeg ikke. Jeg tror bare på at vi skal have tillid til at vores børn kan en hel masse. Hvis de får lov.

  Skønt billede af dig og ham rapperen – i øvrigt 🙂

  • Mette

   Jeg tænker, at det er noget man har med hjemmefra. Har man selv ‘fået lov’ er det naturligt heller ikke at pakke sine børn ind 🙂

 • Helle K.

  King er en flot hund 🙂 Du har ret, vi blev opdreaget vildt uansvarligt dengang i 60’erne og 70’erne, men overlevede da 😉 Jeg var ikke så berejst, men jeg tog dog bussen til Aalborg, da jeg va 8 sammen med en niece på 3 – vi stod af ved møllen og jeg slæbte hende med over hovedvejen. Min mand blev sendt med tog fra Helsingør til Hobro, da han var barn – det er egentlig underligt, at nogle fra dengang stadig lever.
  Min datters veninders mødre syntes vist også, at jeg var lidt uansvarlig, men det sked jeg på.

  • Mette

   Jeg tænker også, at forældrene til Nannas klassekammerater har set skævt til os. Nanna blev som den første sendt af sted til skole på cykel. Jeg tror, at det var i første klasse, efter hun var blevet fortrolig med skolen og området. Det blev bemærket på et forældremøde og mon ikke de andre har rystet lidt på hovedet af vores uansvarlighed… jeg mener, Vodskov er jo en millionby og ungerne skal jo mindst bevæge sig 2 km for at komme i skole 😉

   Børn kan så mange ting, hvis man tør give dem lov!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *