Hundeliv

Flere hundeejere afleverer deres firbenede venner på internater om efteråret end om sommeren.

Det er koldt og mørkt, når man skal ud og lufte vovsen, og netop derfor skiller flere sig af med hunden.

Sådan lyder forklaringen fra Jens Jokumsen, der er projektleder hos Dyrenes Beskyttelse med speciale i familiedyr.

Artiklen var at læse på dr.dk.

I der kender mig og min holdning til hundehold er nok ikke i tvivl om hvad jeg mener om den slags mennesker:

Gid de må få frostskader og opløses i regnvejr!

IMG_6248_880

Jeg har stor respekt for, at man kan komme i en situation, hvor man er nødt til at skille sig af med sin hund. Vi måtte f.eks. tage en af vores hvalpe retur på grund af allergi i familien hvor han boede. Vi havde heldigvis indføjet en klausul i købskontrakten om at vi skulle kontaktes og havde forkøbsret i tilfælde af at hunden af den ene eller anden årsag skulle skifte hjem. Den klausul benyttede vi os af og havde ‘Flemming’ boende i et stykke tid, indtil vi fandt et nyt dejligt hjem til ham.

Jeg har derimod ingen respekt for mennesker, der køber hundehvalp med hovedet under armen og bagefter stikker halen mellem benene fordi det hele blev for besværligt!

Men jeg tænker, at disse hunde i bund og grund er bedre tjent med en anden ejer.

9 Comments

 • Inge V.

  Helt enig med dig Mette. Det kan gøre mig vred, når folk ikke tænker sig om. Køber den der lille nuttede hundehvalp, der så bliver større og viser sig at kræve tid og arbejde, som folk ikke orker og så sendes “sorteper” videre. Med hensyn til at tage ældre ikke racehunde til sig, så har vi adopteret 3 hjemløse hunde, dem er der desværre en del af her i Spanien. De er heldigvis alle faldet godt til hos os og er søde og glade hunde, som vi nyder at have i familien. For ja, en hund er en del af familien.

 • Deborah

  Personligt, er jeg ved at “kaste op” over alle de hunde, der bliver annonceret på Facebook, som folk ikke gider mere. Jeg ved ikke, hvad folk tænker på. Hvis de skal flytte, så flytter man selvfølgelig et sted, hvor man kan have sin (skulle være) bedste ven med (hund eller andet dyr), er man syg, er det en anden snak, men det er jeg ganske sikker på, kun er i ganske få tilfælde. Hvis man skal skilles, må en af dem da tage hunden som man gør børnene. Det er altså ikke en ting, og man må lave en aftale for den slags eventualiteter på forhånd. Jeg kan blive så rasende over, som folk ter sig.

  • Mette

   Jeg følger heldigvis ikke med i de grupper og jeg kunne aldrig drømme om at købe en hund på FB, i DBA, Gul og gratis eller hos en hundefabrik.

   Men det er der rigtig mange der gør. Desværre.

   De aner de ikke hvad det er de køber, de kender intet til forældredyrene eller til de vigtige første 8 uger af hvalpens liv. Og ganske ofte går det galt i hænderne på uerfarne ejere.

 • Lotte

  Er helt enig med dig… Kan glædeligt informere om at Harry Potter aka Flemming aka Tjalfe lever i bedste velgående. Han er blevet storebror til Gustav/4 år og Bertram/6 mdr. De elsker ham overalt på jorden og er sikker på han også elsker dem❤ Og det er da skønt med et mys der kan vaske alle madresterne fra børnehaven af på en gang

 • Lone Nielsen

  Enig! Jeg har derimod respekt for de mennesker, som aftager disse hunde. Møder ofte en ældre dame, som nu er på hund nummer to, mens jeg har haft min. Begge hunde er kommet til hende i en “moden alder” omkring de seks år, og så er det til at se en ende på længde af bekendskabet. Og det må være hårdt. Man kommer jo til at holde lige meget af dem uanset, hvor længe man har dem.

  • Mette

   Jeg har jo også arvet Lillebror (og har stor respekt fra den tidligere ejers beslutning) og det er bestemt ikke skidt, at tage mod en voksen hund.

   Jeg var spændt på om vi ville ‘knytte bånd’ men det havde jeg ikke behøvet bekymre mig om 🙂

   Det er første gang for mig, men hvis muligheden byder sig er det bestemt ikke sidste.

 • Catarina

  Aii, jeg var da slet ikke klar over at folk var sådan. Det er fandme dårlig stil og slet ikke noget jeg kan forstå. En hund er da som et familiemedlem, eller det har de da altid være for mig.

  • Mette

   Jeg kender desværre flere eksempler, hvor der er købt en hvalp billigt gennem den blå avis uden man overhovedet har sat sig ind, at det er et stort arbejde at have hund.

   Racehunde er ikke bedre en blandingsracer… men jeg tror alligevel, at man tænker sig mere om inden man investerer 10.000-14.000 i en hund.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.