Hun fik fred

På vejen hjem fra job smuttede jeg omkring mine forældre for lige at høre, om der var nyt fra hospitalet i Dronninglund

Status er, at Susse døde i går, meddelte min far

Min faster Susse døde blot nogle få timer efter min mor og jeg havde været oppe og kigge til hende – men som jeg nævnte i går, var ingen i tvivl om, at det var et døende menneske, der lå i den seng. Hun sov lige så stille ind uden smerter og så kan man vist ikke forlange mere.

Hun har gjort det nemt for de efterladte ved at bruge ‘Min sidste vilje‘. Hun har i mindste detajle selv planlagt hvad der skal ske på torsdag, hvilket tøj hun skal have på og hvilke salmer, der skal synges. Hun bisættes fra Hals Kirke, med urnenedsættes ved Nørresundby Kirke hvor min fars familie har et familiegravsted. Her ligger i forvejen hendes forældre og søskende.

De er kun to tilbage ud af en børneflok på otte.

familiennielsen
Hele familien Nielsen til min farmor og farfars sølvbryllup. Bagerst fra venstre er det min far Henry, Erik, Bitten, Teddy, Susse, Tommy og foran dem efternøleren Peter. Deres lillebor Keld døde som helt lille.

Deres ældste bror, min far, kommer til at glimre med sit fravær i det gravsted. Han er nemlig en sømand verden – og har både søgt og fået tilladelse til at få sin aske spredt i havet, når hans tid kommer.

Bisættelsen på torsdag falder desværre sammen med et fælles afdelingsmøde i Odense. Vi kører fra Aalborg tidlig torsdag morgen og kommer først hjem hen på aftenen. Jeg skal have besluttet inden i morgen, om jeg bliver hjemme til bisættelsen eller om jeg er nødt til at tage med til Odense.

9 Comments

 • Deborah

  Sikke et skønt foto. Min far er også ud af en flok på 8, hvor han er i midten. De to ældste er gået bort, ligesom en af hans små brødre.

  Det er altid noget svært noget med det sygdom og død, men desværre hører det med. Godt din faster fik en relativ fredelig og let død, og nu har fred.

  Sender dig gode tanker, for underligt er det altid, uanset.

 • Monica

  Kondolerer.
  Dejligt billede at se – tit er billeder fra den tid fyldt med alvorlige miner, det kan man ikke sige dette er! Kan nok også se du ligner din far !

  • Mette

   Det var en festlig flok og jeg husker min barndoms familesammenkomster som fyldt med skæg og ballade.

   Du har ret… jeg ligner min far rigtigt meget 🙂

  • Mette

   Det er lidt underligt… det varer jo ikke mange år før min søster og jeg er de ældste i familien og det synes jeg ikke helt jeg er klar til endnu.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *