Havets forårsbebuder

IMG_0218

Midt i lørdagsrengøringen bankede det på døren, Udenfor stod Jens i vaders og med knap tre kg. stenbiderrogn som han lige havde hevet op af havet og som han synes, at jeg skulle fornøje mig med.

Jeg lod støvsuger og kost ligge og kastede mig ud i at rense dem. Heldigvis havde Erika præcis skrevet om og linket til en folder fra Fiskehandleren, som gi’r en fin vejledning i netop at rense stenbiderrogn.

Jeg er ikke helt sikker på saltningen, men jeg tænker, at de kan saltes mere når de skal bruges, om nødvendigt.

Den fine rogn ligger nu i bøtter i fryseren – bortset fra den der i aften serveres som blinis med rødløg og cremefraiche.

IMG_0227

Jeg har drevet havens forårsbebuder, den gule forsytia, indendørs og den pryder den fine gule Kähler. Det varer lidt endnu før den springer ud i haven, også selvom lørdag bød på det dejligste solskin og temperaturer, der kunne minde om en tidlig forårsdag.

I haven blev sengetøjet soltørret, der er vasket møbelbetræk, støvsuget og vasket gulv.

Hundene har fået en lang lang tur, de er fodret og resten af lørdagen skal tilbringes i godt selskab, med god mad, vin og film på programmet. En lørdag ad de allerbedste.

IMG_0258

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *