Man må ikke stjæle

– heller ikke fotos på nettet.

Liselotte henviser i dag på FaceBook til et blog indlæg hvor man kan læse om den ‘bøde’ man kan idømmes for at overtræde reglerne:

Regningen for dette er jf. Journalistforbundets vejledende takster 850 kroner pr. foto plus 100 procent oveni som godtgørelse for overtrædelsen, 100 procent oveni hvis kilden ikke er blevet krediteret.

Jeg tænker, at jeg udskriver en regning til de 19 herunder for brug af nedenstående foto. Det er nemlig mit.

ko-udklip

Bare i denne version findes det på 19 forskellige websider x 850 + 100% + 100% = så-store-tal-kan-jeg -slet-regne-med.

Kun sproget.dk – som ikke er blandt ovenstående – har fået lov at bruge det.

Men som Liselotte også konstatere: mon ikke jeg engang har forbrudt mig også …

Jeg ved jeg har!

8 Comments

 • Maj-Britt

  I sidste uge blev jeg via facebook opmærksom på at Politiken brugte et billede af min kæreste som var taget fra min blog. De har været ‘så søde’ at skærer mit signatur af og så bruge det til en artikel om kanel og 25 års fødselsdage.
  Da jeg skrev og gjorde dem opmærksomme på det gik der under 10 sekunder før billedet var væk, men jeg har ikke hørt et pip fra dem..

  Altså! 🙂

  God dag

  • Mette

   Aner det ikke – med det drysser af H til 🙂

   Jeg skal prøve at tage et billede tættere på, så kan du måske se hvad det er.

   Den er flere år gammel og bliver forsigtigt pakket væk hvert år fordi jeg synes den er så fin.

 • MissuMffin

  Det er et skide godt billede, så kan godt forstå det bruges 🙂
  Jeg er helt med på, at loven siger som den nu gør af en grund og at man altid skal overholde den. Men, når det er sagt, så synes jeg også at mange går i små sko når det kommer til hvad man ligger ud på nettet. Jeg synes, at man nogle gange skal være glad for at dele med andre, bare fordi man kan 🙂 (Meen, det er nu god stil at linke til kilden alligevel)..

  • Mette

   Du har fuldstændig ret – jeg er også meget large i den retning og kunne ikke drømme om at brokke mig. Jeg sætter heller ikke store ‘vandmærker’ på mine fotos – synes det ødelægger billederne og hvis nogen gider bruge dem er jeg da bare lidt stolt. Det eneste jeg bliver vred over er hvis nogen tager kredit for et foto, jeg har taget.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *