Uvisheden er det værste…

Vi nærmer os med hastige skridt den 26. november, hvor 275 medarbejdere skal forlade firmaet.

Bliver det mig? Bliver det min gode kollega? Min chef? Eller måske ham jeg har kendt stort set hele livet?

Det er ikke godt at vide.

Og det er nok det værste.

Uvisheden.

På kontoret ved siden af sidder en, der kender listen. Jeg har forsøgt, om jeg kunne læse i hans ansigtsudtryk, hvorvidt jeg står der eller ej (ja ja, jeg har også forsøgt at fritte ham).

Uden held!

DSCN5365

Jeg har hængt denne lille plakat op på min opslagstavle og det skal være mit mantra den næste uges tid…

– om jeg kan leve op til det ved jeg ikke.

Men jeg gør et forsøg.

18 Comments

 • Nola

  pyha, det er sgu en tung rygsæk at gå rundt med i denne uge! Kan godt forstå at det belaster meget….krydser fingre for at det ikke rammer dig.

 • Birgitte Bonde

  Et rigtig godt mantra, Mette. Det er vi mange, der burde lære af. Uvished og bekymring er så drænende for psyken – og humøret. Jeg er selv den bekymrende type og kan være sikker på altid at blive ramt mindst én gang, fordi jeg altid bekymrer mig på forhånd. Hvis bekymringen har været uden grund, har jeg haft den forlods og blive bekymringen til virkelighed, så får jeg den anden gang, når virkeligheden rigtig rammer. Håber du forstår!

  Jeg håber det bedste for dig. Held og lykke.
  Kh, Birgitte

  • Mette

   Tak Birgitte.

   Jeg er så slet ikke den bekymrede type – hverken når det gælder mig selv eller mit barn. Heldigvis, for som mit mantra siger, så gør bekymringen hverken fra eller til.

   Skulle det værste ske, at jeg mister mit job, så tænker jeg, at det giver en ny åbning som forhåbentlig også kan indebære en god fremtid.

 • jonna

  Det er sgu ikke sjovt håber du ikke blive ramt. Betyder jo noget for penge pungen. Vente tiden syntes jeg næsten var den værste.

 • Gitte

  Så er det man har behov for at råbe RØV meget højt.
  Synes det er urimeligt, at folk skal gå i uvished så længe.

  • Mette

   Jeg har råbt RØV adskillige gange og sparket til mange pinde.

   Grunden til den tidlige udmelding er, at man vil give medarbejderne mulighed for at søge en frivillig fratrædelse, enten pga. alder eller fordi man alligevel går med planer om at søge nye græsgange. Rygterne siger, at der er omkring 100, der har søgt… så på den vis er det jo okay 🙂

 • Heidi

  Det er simpelthen det ondeste. Ikke at jeg ved hvordan man ellers skulle gøre det.

  For vi ved jo alle at der i størrere virksomheder bliver skåret i de ansatte med jævne mellemrum. Jeg kender alt til det ide min mand arbejder ved tdc…

  Jeg ved ikke hvad jeg helst ville fortrække. at komme på arbejde en dag uden at vider det var idag der var prikke runde eller vide det en mdr i forvejen.. Det er hæsligt lige meget hvad.

  Og næsten umuligt at sætte sig ind i. for hvor glad kan man være hvis man får lov at blive hvis ens gode kolleger så ryger.

  Jeg tænker på dig og krydser fingre for at det går godt:-)

  • Mette

   Uanset hvordan de gør det er det ubehageligt. I februar var det sådan at alle skulle sidde på deres plads mellem 8.45 og 9.00 og i dette tidsrum ville de 100 medarbejdere det drejede sig om få besked via mail… og selvfølgelig efterfølgende blive tilbudt en samtale.

   Jeg tror, at de gør det samme denne gang. Jeg ville foretrække, at få besked hjemme og så komme ind til samtale senere – men om vi må det ved jeg ikke.

   Vi får besked om proceduren på torsdag.

  • Mette

   Jo og jeg har også overvejet det, for bliver jeg fyret ryger de sidste feriedage ud i ingenting… men på den anden side, bli’r jeg, er der lang tid til maj og nye fridage.

   Måske er det snart jeg skal flytte til Alta 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.