Konebil

‘Konebil’… alene ordet kan p**** mig af.

Hvorfor er det lige sådan, at det altid er ‘konen’, der skal spise af med en eller anden elendig lille øse, mens manden flyder rundt i en stor lækker bil?

13 Comments

 • Susanne

  Ordet “kone” har også altid fået mig op i det røde felt. Hos os har jeg den store/dyre bil hver dag på arbejde 100 km. Skal jeg i fritiden et smut ned i byen, tager jeg “mandebilen” (vi kalder den “den blå”). Meget nemmere at manøvrere/parkere.

 • Deborah

  Sådan er det bestemt langtfra altid. Jeg har flere eksempler på det modsatte. Kunne jeg finde mig en sød og dejlig mand, der ville give mig en bil også, skulle jeg gerne køre i en “konebil”. Men klart ville jeg da gå efter så lækker en model som muligt.

  Jeg tror måske ikke det så meget, det er forid mændende ikke vil give deres koner større biler, men fordi der vitterligen er mange piger, der overhovedet ikke er interesseret i en stor bil eller biler som sådan – modsat dig og mig 🙂 Mercedes? Ja tak! bare et eksempelt på, hvad jeg gerne ville køre i.

  • Mette

   Jeg skal ikke være nogen ‘kone’ overhovedet… i mine ører klinger det så frygteligt og det er sikkert også derfor, at ‘konebil’ kan få det værste frem i mig 🙂

   Jeg gør nok klogest i at holde mig til en mindre bil… jeg har en indre fartdjævel som slet ikke kunne administrere at køre en hurtig bil. Jeg ville blive ruineret i fartbøder inden der var gået ret lang tid.

   • Deborah

    Det sidste, er så en helt anden snak 🙂 og et problem, jeg nok også kunne rende i lejlighedsvis. At du ikke vil være nogens kone, er jo ikke ensbetydende med at det nødvendigvis altid er negativt, selvom du har oplevet det sådan.

 • Annemette

  Nede hos os kører “konerne” i Audi, BMW og Porsche – men så har vi til gengæld Frauenparkplätze så de kan holde deres kæmpe biler ved indgangen 😉

 • Vibbe

  Hej Mette. Her I huset har vi 2 Newfoundland hunde så vi har en hunde og en ikke hundebil.Hundene transports gladeligt af både m og k men insistere på at komme med hvis vi starter “deres” bil

  • Mette

   Det lyder temmelig fornuftigt. Jeg ved godt hvordan sådan en bil ser ud efter man har transporteret sådan et par størrelser rundt.

   Jeg dækker bagsædet ind i tæpper, som kan fjernes når jeg skal have bagsædepassagere med.

 • Laura

  Her er det altså så absolut også manden som kører den lille fornuftige, mens jeg har fornøjelsen af den lidt større med automatgearet. Der er ikke meget kønspolitik i det. Han pendler til Aarhus og jeg afleverer børn, så bilerne er fordelt efter funktion.

  • Mette

   Det er så meget i orden, Liselotte – men det er vist mere undtagelsen end reglen 🙂

   Hvis jeg var nogens kone og vi havde råd til to biler, så ville jeg dæleme også insistere på noget mindst lige så godt som mandens. ‘Konebil’… han ville så et spark over benet 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *