Lad der blive lys

elspareJeg har fået et par drag over nakken for at brænde lys udenfor det lille røde hus døgnet rundt. Både af min far og af en “nabo”.

Men det er ikke rart, at tage af sted om morgen og komme hjem om aftenen når alt er mørkt. Og så har jeg desuden en teori om, at det ikke er så rart for uvedkommende at nærme sig huset om natten, når lyset brænder.

Det er min undskyldning for at lyset stort set har været tændt i døgndrift.

Der er selvfølgelig elsparepærer i lamperne men alligevel er det frås… jeg ved det godt!

Derfor har jeg i dag investeret 2 x 45 kr. i elsparepærer med sensor, som tænder automatisk, når det bliver mørkt og slukker igen, når det bliver lyst.

Det er squ da genialt.

Jeg købte også LED pærer til et par indendørs lamper. Og jeg er ret godt tilfreds. Jeg har aldrig brudt mig om det lys, der kommer ud af en traditionel elsparepære – farvegengivelsen har været helt hen i vejret og lyset fesent…

LED  pærer afgiver et godt og varmt, hvidt lys med en farvegengivelsen, der minder meget om en traditionel glødepære, de tænder med fuld lysstyrke med det samme og de bliver ikke varme.

Næste gang jeg kommer i IKEA skal der købes flere af den slags.

Nu venter jeg på det bliver mørkt så jeg ved selvsyn kan konstatere at den der sensor så også virker.

(LED = light emitting diode)

10 Comments

 • Stine

  Genialt. De må indkøbes til vores udendørslampe (som er grim som arvesynden og skal skiftes når vi maler huset!) – alle pærer er røget og det er alt for mørkt! Kan du huske om den fås med både lille og stor fatning?

 • Maj-Britt Vestersøe

  Godt du har fundet en løsning – for man skal ikke frådse, men man skal bestemt ikke famle sig rundt i mørke. Håber det virker fantastisk 😉

  • Mette

   Jeg er desværre også slem til at lade unødvendig lys brænde… de her pærer løser problemet udendørs så må jeg selv blive bedre til at huske det indendørs.

 • Nola

  Ja det er da smart! Har heller aldrig hørt om dem før. Så jeg kigger næste gang hos svenskeren. Jeg har en sensor på, så lyset tændes når nogen nærmer sig i mørket….og det er jeg ret glad for!! Syntes nemlig ikke at mørke er det fedeste som findes… 😉

  • Mette

   Sådan en lampe har jeg også… jeg har blot ikke fået den monteret endnu 🙂

   Men det bliver den inden sommer for jeg har hørt at antallet af indbrud stiger voldsomt i området, når de østeuropæiske jordbærplukkere er i området.

  • Mette

   Det gør det… jeg kiggede ud 18.15 og da var der tændt lys i det begyndende tusmørke. Smart altså!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *