Det væsentlige

Det der virkelig betyder noget er,
hvad du gør med det du har!

Jeg tænker, at det er de viseste ord jeg er stødt på og mit nye mantra…

Jeg kan nemlig nemt sidde og blive lidt skide misundelse, når jeg hører og læser om folk, der flintre af sted på lækre ferier, som køber nye biler, møbler eller dyr boligtilbehør, som sender deres unger på efterskole eller forærer dem et kørekort, nogen oven i købet også både bil og lejlighed eller som i det hele taget bare har det overskud i deres økonomi, der gør dem i stand til at vælge frit!

Jeg gad da godt kunne give min datter de samme muligheder.

Men med kun én indtægt er der ikke plads til den slags udskejelser. Jeg bor til leje, min bil er 22 år gammel, ferien består af 2 dage i Oslo og møblerne er fra Ikea. Poden måttet selv tjene pengene til sit kørekort og vil hun flytte hjemmefra bliver det også for egen regning.

Men ved I hvad… i virkeligheden og ved nærmere eftertanke gør det slet ikke noget.

Jeg har en dejlig og velfungerende datter, som kan selv og som har fået det bedste jeg har kunnet gi’, nemlig min kærlighed og omsorg, jeg bor midt i den skønneste natur, har folk omkring mig der kere sig om mig, et godt og givende job og sidst men ikke mindst, så har jeg min frihed, som jeg ikke ville bytte for noget som helst!

Det er i virkeligheden alt, hvad jeg har brug for!

4 Comments

 • Helle K.

  Kære Mette – jeg har det lidt som du – men fordi jeg er pensionist. Min datter er i dag 23 og hun siger, at hun ikke har fået så meget materielt, men til gengæld har hun fået så meget andet med i rygsækken – og det er jeg taknemmelig for. Jeg er sikker på, at din pode har det/eller får det samme syn på sin barndom/ungdom. Hvis vi gør vores bedste, så kan vi ikke gøre mere – og det har jeg og (fornemmer jeg) også du.

  • Mette

   Efter jeg blev skilt og derefter alvorligt syg havde jeg en række samtaler med en psykolog. Vi kom rundt om mange ting, også at det nagede mig, at jeg var ked af ikke at kunne tilbyde hende alle de ting og oplevelser som hendes kammerater fik.

   Jeg blev derfor glad da hun fik mig til at indse, at det nærvær og den tryghed jeg kunne tilbyde, var langt mere værdifuldt for Nanna end alle verdens materielle goder.

 • Deborah

  Jeg tror da bestemt ikke det skader, at være vokset op uden at have fået det hele forærende. Ofte kan det da netop lede til at folk ikke værdsætter de virkelige værdier i livet – ikke altid, men det sker bestemt.

  Selvsagt har man begrænsede midler på en pension, men når der så falder muligheder for lidt ekstra, forstår jeg nok også at nyde det så meget mere, end så mange andre, ligesom du nok også gør. Det gør os ikke spor dårligere – tværtimod.

  Heldigvis tror jeg ikke, vi ville tage skade, hvis vi vandt i Lotto, men indtil da, så klarer vi os heldigvis fint 🙂

  • Mette

   Nej det skader bestemt ikke… tværtimod vil jeg næsten mene, men derfor ville jeg alligevel gerne kunne tage hende med på ferie og lign.

   Men ferie handler vel lige så meget om at være sammen og så er to dage i Oslo eller Göteborg vel også ‘noget’ 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *