Storm både her og der

Lige over middag ramte snestormen Vendsyssel. Den raser stadig udenfor og har resulteret i lukkede veje og driver i mandshøjde.

Poden og hendes halvsøster var undervejs midt i det hele med kæresten bag rattet.

IMG_9697-Edit

De har, siden vi blev skilt, holdt juleaften sammen med deres far på Lillejuleaften.

Og endnu er det ikke sket, at det er foregået uden han har været skide fuld. Og således også i år. De var her ved 15.30 tiden. På det tidspunkt sad han hos naboen og drak – og var endnu ikke gået i gang med julemaden.

Mit hjerte bløder og jeg får ondt i maven, når jeg ser de to piger i øjnene. Det gør dem så forbandet ondt, at han svigter dem gang på gang. Men de er magtesløse overfor en far, som nægter at erkende, at han har et problem. Overfor en familie som lukker øjnene og ikke vil se, at deres søn og bror har brug for hjælp.

De piger har squ fortjent langt bedre.

Jeg har forsøgt. Appelleret til ham. Konfronteret ham med hans svigt. Det resulterede i en uge på antabus… så var han vist selv overbevist om, at han var kureret :-/

Pigerne er begge voksne. De må selv finde ud af om de har lyst til at være sammen men ham eller ej og jeg kan kun tilbyde at være her, hvis de har brug for det.

Men for fanden det gør mig ondt. Og for fanden hvor gør han mig vred.

(gør det noget, at jeg ønsker ham derhen hvor pebret gror?)

12 Comments

 • Pernille

  Nej ønsk endelig videre.

  Her er vi ude i noget af det samme, men med langt mindre tøsebørn, der er ved at nå tidspunktet for forståelse, og dermed også tidspunktet for pidestalfald og egne ben at stå på.
  Det er svært at se på. Jeg ville ønske jeg kunne gøre det for dem, men nogen ting skal man selv, og det eneste jeg kan, er at være her, når behovet opstår.

 • Susling

  En dag finder pigerne deres egen måde at håndtere det hele på. Og måske vælger de ham fra – eller måske til på en ny måde. Jeg har selv været der og det eneste jeg kan sige er, at man lærer at leve med det og man kan faktisk komme sund og normal ud på den anden side. Min far var dybt alkoholiseret i mange år. Jeg husker skuffelser og fuldemandssnak. Men jeg er stadig glad for, at jeg havde kontakten med ham, fordi han trods alt var min far. Jeg lærte så også at se efter de helt rigtige tegn, da jeg selv skulle vælge en mand og en far til mine børn. Det er jo også en slags lærdom. Giver det mening?

  • Mette

   Det giver rigtig meget mening.

   Den ældste af pigerne forlod han, da hun var knap et år gammel. Hun tager det forholdsvis afslappet, for som hun siger, er hun blevet svigtet af ham hele sit liv og vant til det (hvor trist er sådan en melding ikke lige?).

   Det er værre for min pige, som trods alt har levet sammen med ham frem til konfirmationsalderen. Jeg ved, at det gør hende så ondt. Ikke blot det svigt hun er ude for, men også at se sin far, som hun elsker, ødelægge sit eget liv. Men også hun forsøger at tackle ham på sin måde og er, som du skriver, faldet sund og normal ud.

   Det var juleaften sammen med deres far, som blev ødelagt… jeg tænker, at det gør ekstra ondt at han ikke engang denne ene dag kunne holde sig ædru.

 • Deborah

  Nej det er der ret beset ikke noget at sige til. Og gu er det skide synd for pigerne. Jeg håber bare de n u efterhånden kan se mønsteret og giver ham fingeren helt bogstaveligt.

  Jeg synes til gengæld ikke, du skal bruge energi på ham, det eller at være vred. Det fortjener han ikke. Lad ham ligge som han har redt og lige pludselig får de piger forhåbentlig nok og gider ham ikke, og så får han løn som forskyldt og måske vågner han, men der findes dem, der skal helt ned og vende bunden, og måske han er en af dem. Men som du siger, før han erkender, sker der INTET. Måske du skal bruge din energi på at fortælle pigerne det, og lægge vægt på, at det intet har med dem at gøre – det er jeg så ret sikker på, du har!

  Håber I så får en hyggelig aften der i stedet.

  • Mette

   Jeg bruger ikke længere ret meget krudt på ham – men når han gør mit barn fortræd bliver jeg så forbandet vred.

   Børn er loyale mod deres forældre langt udover hvad der er forståeligt. De vil helt sikkert se mindre og mindre til ham efterhånden som de bliver ældre – men uanset hvordan han behandler sig selv og dem, vil han altid være deres far.

   Jeg håber, det hjælper, at vi kommer på afstand af ham, når vi flytter til februar.

 • hennystewart

  Nej, det gør ikke noget, at du ønsker ham hen, hvor peberet gror. Men man skal huske, at der kun er en man kan lave om på, og det er én selv. Det gælder så også for din ex. Men alkoholikere er som regel meget langt uden for pædagogisk rækkevidde. Og hvis de endelig en dag ser, hvor meget de f.eks. har svigtet og såret deres egne børn, ja så resulterer det gerne i en dårlig samvittighed, som så lige skal druknes. Jeg har haft problemet inde på livet, og jeg magtede det ikke.

  • Mette

   De skulle bare vide hvor meget de ødelægger, ikke blot for sig selv men for deres omgivelser også. Min erfaring er blot, at de ikke er i stand til at se ud over deres næsetip.

 • MissMuffin

  Min far drak ikke- han gad bare ikke 🙁
  Jeg føler med poden, det er ikke sjovt at blive svigtet af en af dem, der når de sætter en i verden på en måde lover, at de altid vil være der, men så alligevel ikke er…

  Tænkte på dig og Ninajen den anden dag, da vi kørte nordpå og vinden var isende og havet viste tænder. Kristian siger så, at man skal være temmeligt skør for at bevæge sig ud i det vejr og jeg vidste lige hvem der var skør nok- og det fik jeg så bekræftet da jeg åbnede min computer:)

  • Mette

   Ork, i går var det fint deroppe – vi har skam været ved Vesterhavet i langt værre vejr. Men lidt skøre er vi nok alligevel 🙂

   Det er ikke sjovt, at blive svigtet og da slet ikke af sine forældre… desværre tror jeg at det sker for rigtig mange børn på den ene eller den anden måde.

  • Mette

   Jeg tænker, at jeg kontakter dig i det nye år, hvis jeg må… jeg kunne godt tænke mig at tale med en, der har været der.

   Jeg kender intet til det selv – har knap nok set mine forældre berusende, så jeg ved ikke helt hvordan jeg tackler situationen bedst.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *