Suppevejr

Jeg gider ikke klage over vejret… som en af kælderdrengene siger, uanset hvad det sker: “Det er som det er” og således også vejret.

Man må bare få det bedste ud af det. Og efter at have krammet bedstevennen, afleveret Poden hos kæresten og luftet Ninjaen ved fjorden i silende regnvejr, er jeg hoppet i OnePiecen, har lavet dejlig varm suppe, åbnet en flaske rødvin, tændt stearinlysene og fundet et par gode film på hylden… og så er der faktisk intet, der kan ødelægge min fredag (:

Heller ikke vejret… eller udsigten til 3 uger med EM i bold.

I bedste madblog stil følger her opskriften på suppen… den er hurtig, nem og velsmagende.
(og jeg undskylder på forhånd, hvis “nogen” har ophavsretten til den)

Peberfrugtsuppe

25 g smør/margarine
2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2 røde peberfrugter
1½ l hønsebouillon
1 spsk sød chilisauce
½ tsk edelsüss paprika
150 g flødeost naturel (light ofcource)
1 dåse hakkede tomater
½ tsk groft salt
Frikkværnet peber
2 kyllingefileter i tynde strimler (ca. 200 g)

Tilbehør Groft brød

Tilberedning Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Tilsæt chilisauce, paprika og flødeost under omrøring og lad suppen koge ved jævn varme til osten er smeltet. Tilsæt tomater, salt og peber og bring atter suppe i kog. Kom kødet i suppen og lade det koge i ca. 1 minut. Smag til.

Note: Poden kan ikke li’ ubestemmelige klumper i maden, så jeg blender hakkede tomater, chilisauce, flødeost og krydderier sammen. Det giver desuden en lækker og jævn suppe.

4 Comments

  • Deborah

    Vi har HELT samme holdning til det! Jeg har også hygget på sofaen i dag med god mad og et glas vin. Det er ikke vejret den er gal med, men vores A-T-T-I-T-U-D-E 🙂 God weeekend uanset vejret! Lige nu har jeg lånt to små vovser, som gerne ligger i arm, så det vil jeg gå ind og gøre. Lige nu skinner solen dog, men det skal ikke forindre os!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *