Kig op

Jeg har boet med Hammer Bakker i baghaven i 15 år. Vi har altid haft hund og derfor brugt skoven rigtig meget. Men ved I hvad… jeg har aldrig set et egern. Jeg har forgæves medbragt mit kamera og brugt timer med blikket rettet op ad.

Jeg så et egern for en måneds tid siden… på fortovet nede i byen. Ikke lige der, jeg havde ventet det.

Er det natdyr? Er det derfor. Eller glor jeg bare på de forkerte træer?

8 Comments

 • Deborah

  Jeg var som skrevet, på Bispebjerg Kirkegård forleden, og der så jeg ikke mindre end tre egern, og det lykkedes mig at fotografere de to. I det hele taget, har jeg ofte mødt dem netop der – på Kirkegårde, med mange og varierede gamle træer. Og ja jeg tror også, de er bange for “hendes Højhed”. Det kræver noget, at komme relativt tæt på dem og ved mindste lyd er de væk, så de er der nok, men skynder sig at tage benene på nakken, når de ser den rødhårede – det ville jeg nok også, hvis jeg var egern 😉

 • Charlotte

  Nej egern er ikke natdyr.. følger solen og er vildt aktive om dagen.
  Jeg elsker også egern og er så heldig at vores familie de sidste 5 år har været plejefamilie for egernunger der af den ene eller anden grund ikke kan vokse op hos mor i reden.
  Vi har ca haft 50 stk boende gennem årene … vi får dem ofte helt små før de får øjne og har dem så i 3 – 4 måneder, til de er store nok til at sætte ud… Det er fantastisk, sjovt og skide hårdt, men det hele værd. Ikke 2 egern er ens, de har så meget “personlighed”og hver gang er det en ny oplevelse.

  God “jagt” med kammeraet, du skal være hurtig det ER de 🙂

 • Monica

  Vi havde 2 sorte egern i vores have i mange år – til stor fornøjelse… indtil vi fik hund… har ikke set dem siden Bundy kom In Da House …
  så det er nok noget om snakken fra Gitte…

 • MissMuffin

  Jeg har heller aldrig set egern i Hammer Bakker, men har dem så i baghaven her midt i Nørresundby!
  Langs ejendommens have går en sti, med en smal stribe af frugt- og nøddetræer langs den ene side. Her bor der egern, der oftest skælder Emma og mig ud, når vi tager den tur.
  Om morgenen når der ventes på bussen længere nede af Østergade, der sker jeg ofte egern der krydser vejen.
  Vi møder dem også tit i Lundby Krat….
  Jeg elsker egern, de er så sjove!

  • Mette

   Jeg tror, jeg smutter en tur til Lundby i weekenden… hvis der er fotovejr. Måske kan jeg også være heldig 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *