Lamelgardinvej

Den rødhårede og jeg er lige gået gennem “Lamelgardinvej”. En forholdsvis ny vej, der er skudt op der, hvor vi tidligere luftede hund. Gøgeurtvej hedder den rigtig – opkaldt efter den lille fredede blomst, som er skyld i at hovedvejen gennem Vodskov fortsat hedder Kirkevej og ikke Halsvej – men det er en helt anden historie.

Dét der slog mig, da jeg gik gennem det her nye kvarter er manglen på personlighed. Okay husene er godtnok forskellige, men indretningen er alle steder taget som ud af et boligmagasin. Sort, hvidt og firmalamelgardiner over hele linien (deraf øgenavnet).

Bevarmigvel det er squ da skide flot (bortset fra gardinerne), men hvem fa’en kan bo i det? Jeg er squ bange for at tage den forkerte farve strømper på, når jeg er på besøg i sådan et hjem.

Hvor er den gamle kommode, som er gået i arv gennem generationer, de sjove tallerkener, der er samlet på loppemarkeder, billedet kollegaen har malet, fotografierne, alle de sjove dimser ungerne har bragt med hjem fra børnehave og skole, reolen med bøgerne… alle de ting, der siger noget om de mennesker, der bebor de huse.

Jeg beklager… men jeg synes altså bare ikke det er hyggeligt!

6 Comments

 • Annemette

  Der skal farver pä drengen, ellers er tilvaerelsen da for kedelig! Hihi, Jeg tror jeg ville blive smidt ud af sädan et kvarter med alle mine loppe- og arveraedsler 😉

  • Mette

   Smagen er som bagen… delt på midten 🙂

   Vi har heldigvis frihed til at gøre som vi lyster i vores egne hjem. Men man kunne da godt få den tanke at hele kvarteret har fået et knald tilbud på lamelgardiner… eller at der måske ligefrem er en servitut der dikterer nøjagtig samme look i alle vinduer.

 • Deborah

  Oh, Mette hvor befriende. Jeg ved ikke, hvad det er for et sort/hvidt helvede vi er havnet i. Bevares (inden jeg får hele hoben på nakken), man må gøre som man vil i eget hus/hjem, men farver, arvestykker, malerier på væggene er så vidt vides ikke forbudt.

  For ikke at snakke om personlige effekter og fotos. Jeg har en fornemmelse af, at jo mere sterilt man bor jo “hippere” er man åbenbart. Beklager, så er jeg bare SLET ikke hip, og bliver det aldrig. Hvis de mennesker kom her, ville de nok få både farve- og kulturchock! 🙂

  • Mette

   Det er også en tanke jeg har gjort mig… hvad ville de sige hvis de så mit hjem?

   Som du siger, må man heldigvis gøre som man vil… jeg synes bare ikke, de der sterile hjem er særligt hyggelige.

 • Anette B

  Åhh, Mette – som du da kan skrive det… Er helt færdig over navnet: “Lamelgardinvej” hahahaha – du får altså i den grad dit budskab ud 😆 Har lige læst op af din blog, her på jobbet… de synes også det var sjovt 🙂

  …Mht. dit indlæg fra i søndags: Til venstre her på din side, lidt nede… der står: “Man måste kyssa många grodor innan man hitter en prins”… prøvede du??? hahahaha

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *