Ekstremismens grimme ansigt

Det er en forfærdelig tragedie der har ramt vores broderland… 91 var dødstallet nået op på her til morgen.

Jeg var overbevist om i går, at det var en terrorhandling – mest pga. bomben i regeringsbygningen – og jeg var begyndt et indlæg, hvor jeg rasede mod terrorister, Al-Qaeda og muslimer i almindelighed. Men jeg besindede mig og da vi så senere hørte om skyderierne på Utøya måtte vreden kanaliseres et andet sted hen, for det lignede alligevel ikke Al-Qaeda metoder. Det forlyder også nu, at det mest sansynligt er en enkelt mands værk… en 32 årig almindelig udseende ung nordmand med forbindelser til et højreekstremis­tisk miljø i Norge.

Det gør det ikke mindre fortvivlende tragisk og jeg føler med de mange mange berørte nordmænd.

Det må aldrig blive frygten for religiøse/politiske galninge,
der skal bestemme hvad vi skal sige, skrive eller tegne!

 

 

2 Comments

  • Monica

    det er grusomt og ondt…. tænk idioten påstår han også syns det var grusomt men “nødvendigt”… jeg mangler ord for hvad der bør overgå ham som straf…

    tænk, vi kom hjem fra Norge og ferie i torsdags… pfff…

  • Koh-I-Noor

    Det er ubeskrivelig trist. Jeg er godt nok berørt og ked.
    Sidder og ser norsk TV. Kender stederne og mindes nogle pragtfulde dage med min mand der. Men at se så lammende en sorg, der er i Sundvollen og se billederne fra “vores” hotel, er SÅ rystende og uvirkeligt. Pyh…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *