4 stjernet

De sidste to-tre uger har den rødhårede været temmelig sej at trækkes med, når vi har været ude. Tempoet har været møj sindigt og den meste bevægelse er foregået i gang. Derudover har hun været ked af at skulle hoppe ind i bilen. Den første uges tid slog jeg den hen med at det var pga. varmen… hvem bliver ikke sløv og ugidelig, når solen bager? Jeg gør i hvert fald.

Nu er det så ikke varmen, der har plaget os de sidste mange dage, så den kan ikke længere få skylden. Det gjorde, at jeg i dag lagde vejen omkring dyrlægen. Desværre var han på ferie og indtil han vender tilbage om en uges tid, er hun nu sat på Glucosamin i håb om, at det kunne gøre hende godt. Jeg vil ikke mene, at hun har decideret ondt – hun spiser, er glad som hun plejer og har i øvrigt heller ingen problemer med hverken at lægge sig ned eller rejse sig op – men jeg har alligevel fornemmelsen af, at et eller andet generere hende og det skal der kigges på. Snarest.

På vej hjem stak vi næsen indenfor hos Solsiden Dyrehandel. Jeg havde bestemt mig for at prøve den meget omtalte “Furminator” (som skulle vise sig at være særdeles effektiv). Jeg kiggede også ny hundeseng… fatboyen er ved at være tyndslidt og de havde da også en lækker “Fatboy lookalike” i læderlook. Men desværre ikke stor nok. Tror jeg ikke. Indehaveren mente nu, at når den var stor nok til hans Golden Retriver (som ligger pænt rullet sammen på midten) så måtte den også være stor nok til mit udyr… men så kender han ikke den rødhårede… hvornår ligger hun lige rullet pænt sammen nogen som helst steder? Aldrig.!

Da jeg kom hjem var der oprør i rækkehusene. En flok kvinder var forsamlet omkring en ældre mand (en af kvarterets fulderikker) som stod med en kat i favnen. Det var lidt for langt væk til jeg kunne høre, hvad der foregik. Og det ragede da i øvrigt heller ikke mig. Senere fik jeg dog en snak med genboen, som var en af de implicerede.

Det viser sig at katten i den grad er vanrøgtet… den vakler rundt og kan knap stå på benene, den er usoigneret, bagpartier er smurt ind i afføring, pelsen er fyldt med utøj og den er så afpillet, at kan kan se hver en knogle i kroppen på den. Kvinderne havde taget affære og konfronterede ejeren. Han påstod, at den havde været hjemme fire gange i går for at spise – men taget i betragtning, hvor meget den spiste og drak af det de her kvinder serverede for den, så er det vist en lodret løgn! Og uanset så burde den ha’ været tilset af en dyrlæge forlængst.

Kvinderne lod sig ikke nøje med at konfrontere ejeren, de ringede også til Politiet for at høre, hvordan de skulle tackle det her. Jeg tror nok, jeg havde udøvet selvtægt og bragt den kat ud til kattensværn…

Og vi har en hund, der sover i Marimekko og spiser Ben & Jerry is… der er dæleme forskel på indkvarteringen heromkring.

11 Comments

 • Mette

  Jeg har skam investeret og afprøvet… der er ikke mange løse hår tilbage efter en tur med den Furminator, så den skal nok vise sig at være pengene værd 🙂

  Tak for tippet med seng… den ligner til forveksling Bia Bed’en.

 • Trine med hundene

  Hej Mette 🙂
  Det er ret så pusseløjerligt for jeg købte faktisk en Furminator selv i onsdags og jeg kan godt sige dig at den er alle 429 kr. værd. På 5 min. kan jeg strigle en mængde af som før tog mig 3 dage med hvad jeg mente var en god børste. Den MÅ du bare have 🙂

  Mht. hundeseng så har jeg selv købt en efterligning af Bia bed. Min hedder “Ancona” og er 120x 100 cm. Den største jeg kunne finde og så var den billig i forhold til den ægte vare. Jeg kan ikke huske hvad hjemmesiden hed men prøv at google Ancona :0)

 • Heidi

  Hills eller royal canin er efter min overbesvining lige gode. Det var de da jeg solgte dem ved den dyrlæge jeg arbejde for. Glukosamin tager normalt en mdr tid før man får den fulde effekt.

  herhjemme bruger vi acana, mest af alt fordi karla ikke tåler korn. Og de har helt kornfrie fodervarianter. Jeg tjekkede lige om de har et specifikt foder til led. det har de ikke men et seniorfoder. jeg ivlle gå efter hills eller royal canin.

  Men når man er sådan en basse, bliver leddene jo også godt brugt lidt hurtigere.

  Vi krydser fingre for at hun bare er lidt midelaldrene:-)

  • Mette

   Jeg har fået positiv tilkendegivelse fra min forhandler – han har Royal Canin Mature på hylden så det ryger hun på næste gang jeg mangler.

   Hun får nu FlexVital Omega med sit foder og så håber jeg det har en hurtig effekt.

 • Anette B

  Hej Mette

  Jeg kan i høj grad anbefale af skifte til Hill’s j/d – det er effektivt 🙂 Jeg giver det forebyggende til mine to små pølser 🙂

  Min Far’s 11 år gamle Labrador fik det, og efter 9-11 dage, ringede han, og spurgte om der var mere energi i foderet. “Nææ” svarede jeg, “hvorfor”, “jo, for nu sprang Elvis rundt som han var teenager igen” og det var så dem han går tur med, også havde bemærket Elvis’ ændrede adfærd… Læs her: http://www.hillspet.dk/mobility/

  I øvrigt er min erfaring med en god børste til de helt korthårede, sådan en sjover her: http://shop.petworld.dk/product/boerster–strigler/metalstrigle-.aspx#top

  Og som hundeseng, kan jeg virkelig anbefale en Biäbadd / Bia bed – eller en efterligning – alle mine hunde, store som små ÆLSKER dem 🙂 Og så kan man købe et overtrækket til dem – eller selv sy 🙂

  Go’ weekend 🙂

  • Mette

   Min forhandler har desværre ikke Hills og da jeg også er en fattigrøv bliver det Royal Canin med tilskud af de gode ting, der er i Hills Mobility.

   Hun har skam en Bia Bed… jeg vandt en i en fotokonkurrence en gang (desværre i en grim blå farve) og den bruger hun i bryggerset, hvor hun ligger når hun er våd og beskidt. Jeg har ikke set dem i nogen af de nordjyske dyrehandler for den er absolut også en mulighed for ny seng.

   Også striglen har vi og den er ret effektiv også men man skal jo aldrig gå ned på udstyr… heller ikke strigler og børster 🙂

   PS: jeg kan se at Royal Canin også laver et foder til den ældre hund: Royal Canin Maxi Mature 26 Hundefoder – måske er det lige så godt som Hills. Jeg må høre om forhandleren har eller kan få det hjem til mig.

 • Koh-I-Noor

  Stakkels kat. En kat der ikke er soigneret, er meget syg. Katte hader at være beskidte.

  Godt den rødhårede ikke er overladt til sig selv og uden hjælp ved sygdom. Jeg tænker lidt, om den kan have fået noget i en af poterne? Eller måske en tæge eller flåt i pelsen? Det er da til at undersøge selv, mens I venter på dyrlægen kommer fra ferie.

  God bedring til hende i alt fald og lad høre hvordan det går med den stakkels kat.

  • Mette

   Jeg har undersøgt hende på kryds og tværs og der er ikke noget synligt, der genere hende. Hun er ikke halt og hun giver heller ikke udtryk for smerte når jeg klemmer, eller bøjer/strækker hendes ben.

   Hun har nok bare hørt mig sige, at hun snart bliver 5 år og dermed er midaldrende 😉

 • MissMuffin

  Jeg krydser for, at uhyret intet fejler!

  Vi har også investeret i en furminator, men jeg syns godt nok den er vild!
  Jeg håber dog, at den kan lette hendes fældning, for hun får altid eksem når hun fælder…
  Her uden for fældning vil hun ende som en hårløs hvis jeg brugte den hver gang jeg børster hende- men på den anden side, jeg har også længe drømt om at min næste hund skal være en chinese crested:)

  Med hensyn til katten, så ville jeg ringe til Dyrenes Beskyttelse.
  Jeg har flere gange brugt kredsformanden der hører til Nørresundby og han er en fornuftig og effektiv mand- de 3 sager jeg har anmeldt er hvertfald alle endt med, at dyret blev aflivet.
  (Og at naboerne hader mig lidt 🙂 )

  • Mette

   Tak for den oplysning… jeg vil fluks finde hans telefonnummer og videregive til damerne herude.

   De må gerne hade mig lidt – eller meget – hvis det kan forhindre nogle dyr i at lide! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *