Kender du Bethany?

Endelig én der tør sige dét højt, som jeg ofte sidder og tænker… men er alt for pæn til at skrive. Eller pæn er jeg jo ikke, men for at undgå for meget ballade holder jeg min mund (hold da op… sidder jeg virkelig her og påstår, at jeg faktisk godt kan tænke før jeg taler… det gør jeg vist!). Bitter erfaring har lært mig, at det ikke er alt, man bliver populær af at ytre sig om… og at man faktisk risikere såre nogen… og det kan ingen vel være interesseret i. Heller ikke jeg.

Men altså hende BitterFissen Bethany er fløjtende ligeglad. Nu er hun så også anomym og så er det vel et eller andet sted omkostningsfrit, at skrive hvad pokker man vil. Og hun gør det… himler i øst og vest, skælder og smælder og gør grin… og alt sammen med link og navnsnævnelse.

Der er helt garantret nogen, der får morgenkaffen og krydderen galt i halsen – eller hirsegrøden, hvis de er af den frelste type – men jeg skal blankt erkende, at jeg sidder og morer mig kongeligt 🙂

16 Comments

 • Vibeke

  Det er da så forbandet befriende, når nogle går på online fuldstændig ucensureret og upoleret. Der er jeg helt på samme side med de fleste af jer. For det kan sgu blive for pænt det hele. Og ingen tør at sige sandheden – i frygt for at blive stemplet og stenet blandt andre bloggere, journalister og godtfolk.

  Men det tør Bitterfissen, fordi denne karakter er anonym – eller agerer som et pseudonym. Og kun derfor. Og er Bethany Hansen så upoleret? Nej, det er hun ikke. Det er en karakter, der er pudset af og skåret til i allerfineste medie- og blogstil. Der er nogle bagved, der har styr på branding, medier og journalistik. I tell you. Dygtige mennesker.

  Men om jeg bryder mig om fænomenet Bitterfissen? Nix. Det er noget lort. Det er noget lort, fordi der står nogle mennesker bagved karakteren, der gør andre mennesker ondt. Uden at stå ved det.

  Havde Bethany Hansen været en karakter, hvor manuskriptforfatterne og instruktørerne stod frem med navns nævnelse, så ville jeg bøje mig i støvet og lovprise projektet – det ville sgu kræve mod. Det ville være fedt. For helt enig med dig, Mette – der er også stunder, hvor jeg trækker på smilebåndet. Men jeg ville have væltet rundt på gulvet af grin, hvis der var nogen, der turde at stå ved det, de skriver. Bare et par piger eller tre. Det andet er gratis.

  • Mette

   Du har fuldstændig ret og siden jeg skrev dette indlæg er jeg forlængst stået af som læser.

   Jeg kigger forbi en sjælden gang, men oftest bryder jeg mig ikke om det jeg ser og smutter hurtigt igen.

 • Vicki

  Wauv. Jeg må så melde mig på det andet hold hvor de pæne piger holder til. For jeg kan slet ikke snuppe Bethany, og synes det er dybt trist at hun får sine kicks ud af lukke så meget galde ud. Jeg håber (og tror) at det er kun én side vi ser af hende, og at hun ligeom så mange andre ikke formår at lægge “sig selv” ud på nettet. For let’s face it, de fleste af os, lægger en redigeret udgave af os selv, ud i blogosfæren, og det tror jeg også Bethany gør.
  Men meninger er heldigvis forskellige. Så bliv du kun ved med at skraldgrine, så undgår jeg hendes blog, og undgår også derved at få krydderen i den gale hals 🙂

  • Mette

   Det er helt i orden Vicki – der er heldigvis plads til os alle.

   Og du har så ganske ret i, at vi kun viser den side af os selv vi ønsker – uanset om vi hører til de pæne eller de slemme 🙂

 • Anita

  Har lige grinet for vildt over hendes nyeste indledning:

  ” Jeg en gård mig bygge vil, der skal være have til…Nej, det kan du fandme tro, der ikke skal! Om jeg gider! ”

  😀

  Hun kan sagtens holde distancen, er jeg sikker på, for der er MASSER af shit og chanel at disse derude på blogscenen. Hun er en kvinde med ben i næsen og et flabet tungebånd og for fanden i panden, hvor er jeg dog vild med hende!

  Tak for linket, Mette (glemte jeg helt at sige før) 😉

 • Therese

  ‘kæft det er sjovt ! 🙂 Jeg håber hun blir’ ved og jeg håber at hun tør at give alle røg – og at folk også kan more sig, og ikke blive mopsede over hende 🙂

  • Mette

   Jeg står også af på pænheden… hvis ikke jeg kan mærke mennesket bag, så gider jeg ikke læse med.

 • Anita

  Ja, man kan hurtigt få gjort sig uvenner med pøblen, når man ikke vil underlægge sig den uudtalte “tavshedspligt” ;-D

  Jeg synes Bitterfissen lægger kraftigt fra start og jeg er spændt på, om hun tør nævne noget af dét, som mange andre ikke tør- og kun nøjes med at tænke på … eller om hun tier af frygt for, at himlen skal falde lige ned over hovedet på hende…

  • Mette

   Hun er i hvert fald fluks røget ind blandt mine favoritter og så må vi se, som du siger, om hun kan holde bitterheden 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.