Eventyrlig forestilling…

Jeg har brugt lørdag aften i selskab med “Water for Elephants” og jeg blev ikke skuffet… lige så dejlig Sara Gruens bog er, lige så dejlig er filmen.

Vi er i USA under depressionen, og vi får et indblik i datidens cirkusliv, hvor vilde dyr og “anderledes” skabte mennesker er blandt attraktionerne.

Som 23-årig mister Jacob Jankowski pludselig sine forældre, og han står uden penge og med en uafsluttet dyrlægeeksamen. Han flygter ud i verden, ender i et cirkusvogntog og bliver indlemmet i “Brødrene Benzinis mest eventyrlige cirkusforestilling i verden”. Dette er en helt anden verden end den, han kender til, men langsomt kommer han ind under huden på cirkuslivet. Han får lært sig det indforståede hierarki, cirkusslang og-regler, bliver ven med folk og fæ, helt specielt Rosie, den nye, tilsyneladende utrænede, elefant – indtil Jacob knækker koden. Og han forelsker sig i den smukke Marlena, som desværre er gift med den psykopatiske cirkusdirektør, August.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.