Fredagshumøret

Om fredagen er det som om humøret bare er bedre end på ugens 4 andre arbejdsdage. Folk har nemmere til smil og latter, og stemningen er løssluppen og lettere euforisk. Selvfølgelig. For weekenden ligger lige forude… ny og ubrugt.

I går, da jeg kom træt hjem fra job, havde verdens sødeste datter – nemlig min – støvsuget, vasket gulv, ryddet op og vasket alt vores tøj… så weekenden er dedikeret til ren fornøjelse. 

I aften er jeg så heldig, at jeg er inviteret til at se storfilm med Colin Firth – “Kongens store tale” – behøver jeg sige, at jeg glæder mig.

I ‘Kongens store tale’ dør Englands Kong George V, og efter Kong Edward VIII (Guy Pearce) afstår tronen bliver den forsagte Bertie (Colin Firth) pludselig kronet som konge i 1936.

Bertie lider af en talefejl, der gør det svært for ham at fremstå som den stærke leder landet har brug for, da England er på vej i krig med Tyskland.

Kongen mødes med den excentriske taleterapeut Lionel Logue (Geoffrey Rush), og efter en svær start begynder de to at finde ind til hinanden og frem til uortodokse men effektive metoder, der udvikler kongens sprog og talegaver.

Colin Firth, Geoffrey Rush og Helena Bonham Carter, der spiller Lionels kone, er alle Oscar-nominerede for deres skuespilspræstationer. ‘Kongens store tale’ er nomineret til 12 statuetter, inklusiv Bedste film, Bedste instruktør og Originalt manuskript.

God fredag til jer derude!

6 Comments

  • Mette

   Det var en besynderlig film Deborah… på den gode måde.

   Der sker ikke ret meget. Stort set koncentrere handlingen sig om det taleproblem “Bertie” lider af og behandlingen heraf. Men jeg var fængslet… af stemningen, billederne og af hvor overbevisende, nærværende og ægte skuespillerne er.

   Du ved hvordan det er med film og bøger… det er så skide svært at anbefale til andre – og alligevel er jeg ikke bange for at sige: se den!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *