Når en peberkagebager…

Når en peberkagebager
bager peberbagekager,
tar han først en mægtig gryde
og et kilo smør omtrent.
Og hvis gryden ikke vælter,
blandes smøret mens det smelter
med et kilo puddersukker
til det lugter brunt og brændt.

Og i smør og sukker kommer
der en halv snes æggeblommer,
som man rører ud i gryden
med et kilo hvedemel.
Når det værste er af vejen,
krydres peberkagedejen
med en teske ægte peber,
og et lille drys kanel
.

Det er nu ikke lige opskriften fra “Dyrene i Hakkebakkeskoven” jeg har brugt men til gengæld denne her – og jeg forventer ærlig talt, at blive rasende populær på mit nye kontor, når jeg medbringer sådan et glas i morgen 🙂

14 Comments

 • Johannes Jakobsen

  Hej og Glædelig Jul

  Jeg synes jeg kan huske sangen fra en revue eller lignende, hvor det helt galt for bageren fordi han om til at bytte om på mængden af de forskellige ingridienser. Jeg tror nok det var Grethe Mogensen og en anden skuespiller hvis navn jeg ikke kan huske.
  Kan nogen huske teksten til denne skech?
  Så vil jeg meget gerne have den.

  Hilsen Johannes Jakobsen

 • Deborah

  Typisk for mig og min præ-senilitet, så glemte jeg, at fortælle, det jeg startede med, at ville sige!!! Husker tydeligt sangen. Havde historien på plade, og det gjorde stort indtryk når det hostede og nyste sig igennem den 🙂 – Jeg glæder mig til at prøve selv! Tak for inspiration.

  • Mette

   Jeg har min barndoms udgave af bogen 🙂

   De smager skide godt så du kan godt glæde dig – men hold øje med dem for de får lynhurtigt for meget og de er bedst når de er lyse på toppen og gyldenbrune i bunden.

 • Deborah

  Jeg har ikke bagt nogen endnu, og det lyder som om, jeg også hellere må prøve den opskrift her 🙂 Jeg får en veninde på besøg sidst på måneden, og det ville da være fint at kunne byde hjemmebagte pebernødder, som jeg iøvrigt aldrig har prøvet før!

  Er sikker på, du bliver meget populær på kontoret såvel som jeg bliver i stalden, for jeg har bagt kage til dem.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *