Mindset

Morten Leth Jacobsen’s roman Mindset er ved at ligge færdiglæst på natbordet (vindueskarmen)…

Mindset er en anderledes og utraditionel krimi. Og det er i dette tilfælde positivt. Vi følger ikke som sådan opklaringen af en mordgåde, i stedet for oplever man som læser, hvordan det er at stå midt i en mordgåde som dybt involveret person. Sproget er flydende, bogen velskrevet og underholdende og hovedpersonen interessant og levende.

Bogens hovedperson, Anders, er nyuddannet ingeniør og flytter til den lille provinsby Nørup hvor han har fået job i udviklingsafdelingen på en stor multinational virksomhed. Hverdagen i Nørup er præget af virksomheden, da hele byen arbejder der. På virksomheden og i byen handler det derfor om at have det rigtige ´mindset´, dvs at man kender og efterlever virksomhedens værdier.

Anders er glad for jobbet i udviklingsafdelingen, som er præget af stor hemmelighedsfuldhed, men en dag finder han under en løbetur i den nærliggende skov et lig og herefter tager begivenhederne fart. Anders fanges i et spind af løgne og alle pile peger på ham, der endnu ikke har det rigtige mindset.

Hvor involveret hovedpersonen Anders Egholt egentlig er i forbrydelsen, skal jeg selvfølgelig ikke afsløre – det er trods alt det, bogen handler om.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *