De smukke unge mennesker

Tænk bare… efter 10 år som elev på Vodskov Skole er det pludselig slut og det eneste, der mangler, er 4 mundtlige eksaminer.

De to “osteassistenter” startede til morgen med at transformere sig til henholdsvis klovn og Wilma Flintstone.

Kl. 8 blev der taget mod lærer Jesper, som var blevet afhentet standsmæssigt på sin bopæl i åben amerikanerbil.

Efter fælles morgenmad, underholdning, karamelkastning og frokost var der kl. 11.45 samling ved “flagstangen”, hvor der blev sunget “De smukke unge mennesker” og “Det er et yndigt land”, grædt mange tårer og sagt endegyldigt farvel til en skole, hvor de fleste af ungerne har haft deres daglige gang i 10 år. Ikke alle var lige berørte, men Poden synes i hvert fald det var særdeles vedmodigt.

Åh de smukke unge mennesker
pludselig er de stukket af
som legesyge sommerfugle
den allerførste sommerdag
hva det er de vil med livet
det ka kun de selv forstå
åh de smukke unge mennesker
gid de længe leve må

Herefter gik turen til Faarup Sommerland og arrangementet afsluttes med spisning og nattefest med bar, professionel DJ, underholdning osv. i nogle spejderhytter oppe på den nordjyske hede. Hele dagen og nattens indhold er planlagt af lærer, forældre og unger fra alle tre klasser i fællesskab. Og de har glædet sig, så vi nærmest ikke har hørt om andet de sidste mange måneder.

Der var klovne, FBI agenter, russiske soldater, oliesheiker, feer, tegneseriefigurer, fodboldtosser, straffefanger… og så var der munken Sebastian… respekt til ham for at levere dagens mest gennemførte frisure… det kræver altså “balls” af en 16 årig knægt. Ja, og så var der også de få (drenge), som ikke havde klædt sig ud… synd for dem!

5 Comments

 • Tina Poulsen

  Stooor og hyggelig dag 🙂 Hvor er de også bare smukke deroppe i nord! Min har lige været hjemme og vende og skifte til det pæne tøj, og så afsted til fest 🙂 Så må vi se hvornår det slutter.

 • Jonna

  Det er en stor dag når det er ved at være slut, også her i byen mylder det med alle slags de har en god fantasi. Kan da kun blive i godt humør af at se dem.
  Har datteren så bestemt hvad der så står på af uddannelse?

  • Mette

   Nanna er ikke helt færdig med folkeskolen, for hun har valgt at tage 10. klasse med. Men det foregår på en anden skole. Hun ved vist ikke helt hvad det skal ende med, men nu har hun en ekstra frist før hun behøver tænke mere på det.

 • anette

  Tillykke til poden – det er en stor dag når man starte i skole, og det er en mindst lige så stor dag, når man har sidste skoledag 🙂

  • Mette

   Det er det… men hos os har det sandelig også været vemodigt… det tager jeg positivt for det betyder hun har været glad for skolen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *