Fordomme

Jeg kender den sødeste 8 årige pige… eller det vil sige, mest af alt kender jeg hendes far. De to har været alene siden hun startede i børnehave. Eller der omtrent. Mor har samkvem hveranden weekend og til nød en uge i sommerferien… hvis hun ellers orker!!!

Hvad tænker du nu?

– Hvad er det for en mærkelig mor?
– Kan den far nu også klare det?
– Eller en variant af ovenstående..?

Det er helt klart reaktionen hos langt de fleste! Ikke alle giver så direkte udtryk for deres skepsis, men man kan nemt aflæse ud af folks bekymrede miner, at det er hvad de tænker. I dag oplevede denne far, at sundhedsplejersken på pigens skole havde samme fordom! Og oven i købet gav udtryk for det!

Det stødte ham kunne jeg se. Og med rette.

Vel er der da mange ting han gør anderledes end jeg ville ha’ gjort. Men hvem i alverden skal dømme hans måde som værende ringere?  Nej vel… heller ikke jeg! Og med det kendskab jeg har til ham, kan jeg slå fast med syvtommer søm: han er absolut lige så kvalificeret til at være alenefar, som jeg er til at være alenemor..!

Jeg håber, der bliver mange flere af hans slags og lad os så få manet den fordom i jorden!

8 Comments

 • Katrine

  Ja, nu var det jo sådan, at da jeg mødte Per, havde han drengene 14 dage hver måned (hvis du husker det). Og tro mig, der var sandelig også fordomme, selvom det “kun” var 14 dage hver måned. Og efter min mening (som mor til 2), så er en far mindst lige så god som en mor!!!! Men jeg vil aldrig selv give mine børn fra mig… heller ikke til min mand.

 • Joan

  Min kære mand har mødt de fordomme rigtig mange gange, da han boede alene med sin søn.

  Og han er bare verdens bedste far… (synes jeg)

 • MissMuffin

  Da jeg læste det kunne jeg ikke lade være med at smile..
  Da jeg gik i skole i lille Voerså, nok som en af de store elever, blev 3 yngre børn afleveret af deres alenefar i traktoren- heraf den yngste, som var en yndig lille pige.
  Tit flettede far li pigens lokker inden hun blev hejset ned af traktoren…

  Jeg tror, at mange alenefædre måske kan have brug for sundhedsplejerskens råd når deres piger bliver større, men jeg er sikker på, at de også kan være gode og kompetente, for gud hvor findes der også mange ukompetente mødre!

 • Gitte

  Jeg kan virkelig ikke forstå, hvorfor der automatisk skal sættes spørgsmålstegn til en far’s evne til at være alene-forældre, det må være ganske rædselsfuld altid at møde folks tvivl og mistro. Folk kan/vil simpelthen ikke begribe/acceptere, at en mor fravælger sit barn, et barn fravælger en mor, eller moderen “bare” synes/ved, at barnets’s far kan give barnet den bedste opvækst.
  Det er så indgroet i folk, at børn skal være hos mor, og sådan ER DET BARE.

  En ting er, at far’en møder den holding, men tænk på pigen der gang på gang skal opleve, at folk har ondt af hende, tvivler på hendes far’s evner og i det hele taget har en forudtaget holding til hendes liv.

  Jeg er desværre også ganske sikker på, at det “kun” er kvinder der reagere negativt…..

 • Anita

  … og på samme tid få manet fordommen i jorden om, at en mor ikke behøver at være en frygtelig én af slagsen (med et stakkels stakkels barn), fordi hun vælger at gå imod det normale(!?) billede og være weekendmor.

  Der er to klokkeklare fordomme i historien ovenfor, men forskellen på disse er dog, som jeg tolker dit indlæg, at denne mor ikke nødvendigvis gider sit barn. Måske tolker jeg forkert?

  • Mette

   Du har helt ret Anita… og uden dog at kende ret meget til moderen, må man også et eller andet sted ta’ hatten af for, at hun har erkendt, at barnet har det bedst hos sin far og handlet derefter!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *