Mirakelmanden

Kan I huske Uri Geller? Den unge israeler, der tilbage i 70’erne påstod at han kunne sætte ure i gang, bøje gafler, skeer, knive og nøgler samt udføre andre opsigtsvækkende ting. Uri Geller påstod selv at han havde paranormale evner, og det var nærmest en fornærmelse, at kalde ham tryllekunstner.

Grunden til jeg kom til at tænke på ham var pga. den nys overståede 1. april.

I 70’erne gik jeg i folkeskole og nedenstående begivenhed har fundet sted, mens jeg har gået i en af de øverste klasser. Vi havde en tusindkunstner som lærer på skolen. Peter Wendelboe hed han. Alt det sjove, kreative og anderledes der foregik på Vejgaard Østre Skole, stod han for. I marts måneds udgave af skolebladet VØS (årgang 197?) blev det annonceret, at førnævnte Uri Geller ville besøge skolen.

Han var meget oppe i tiden og hele skolen summede af forventning ved tanken om at skulle møde dette mediefænomen. Skolebladet opfordrede os til at medbringe ting, vi kunne tænke os at se Mr. Geller lave numre med.

Således var hele skolen, elever og lærerstab, samlet i skolegården foran lærerværelset, som var placeret på 2. sal. ud mod den store skolegård. En af lærerne… eller var det skoleinspektøren… havde oven i købet kørt sin rustne bil ind i skolegården i håb om at få den fixet af mirakelmanden.

Vinduet går op og Peter Wendelboe præsenterer den fantastiske happening… vi venter i åndeløs spænding… og det næste der sker er, at der ruller et kæmpe banner ud med ordene… ja selvfølglig… aprilsnar 🙂

Jeg husker det stadig, som den bedste aprilsnar nogen nogensinde har drevet med mig. Ingen anede uråd og kun Peter Wendelboe kendte til spøgen.

Han faldt senere i unåde på skolen og blev fyret.

Men det er en helt anden historie!

5 Comments

 • Deborah

  Mette, jeg er træt, så hvor jeg lige fik den med stuntet fra ved jeg ikke. Men det var uanset en god Aprilsnar, den jeres lærer fik drevet med jer der. Jeg skal lade være at skrive når jeg er træt, for jeg læser ikke ordenligt, kan vi hermed konstatere – sorry!

 • Deborah

  Synes måske nok, at Uri Geller er mere værd, end at blive nævnt som en aprilsnar, men sådan er der så meget. Han lever iøvrigt i bedste velgående. Det er ikke besvist, hvordan Uri Geller udfører sine “Stunts” som du kalder dem, men at han har særlige evner, mener jeg bestemt, er fastslået for længst. Spø’rgsmålet er, om man kun skal tro på det, der kan måles og vejes, eller….og det er som bekendt en meget personlig ting 🙂

  • Mette

   Det var skam ikke Uri Geller, der var aprilsnaren – det var det påståede besøg 🙂

   Jeg synes i øvrigt heller ikke, jeg overhovedet sætter spørgsmålstegn ved hans evner… og ordet “stunts” bruger jeg da slet ikke 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *