Der Untergang

DR2 sender nu kl. 20.00 en stærk og medrivende tysk film, nemlig Der Untergang fra 2004.

I april 1945 har den russiske hær lagt en jernring omkring Berlin, og Tyskland er ved at tabe krigen. Hitler har sammen med sine nærmeste fortrolige og den militære ledelse forskanset sig i en bunker under Rigskancelliet. Her flytter han rundt på troppestyrker, der ikke mere eksisterer, mens elskerinden Eva Braun forsøger at opretholde en slags dagligdagens normalitet. Hitlers unge sekretær, Traudl Junge, følger med undren og stigende rædsel vanviddet og den moralske opløsning, der breder sig i bunkeren i nederlagets stund.

4 Comments

  • Deborah

    Jeg har ikke set endnu, men jeg optager den og ser den imorgen. På vej i seng. Er også bange for, at det er lige stærk nok kost til mig. Skal jeg fortælle bagefter!

  • Anita

    Jeg husker den så tydeligt, for det var- og blev (indtil videre) den eneste film, som kunne få mig til at hulkegræde, da rulleteksterne løb nedover biograflærredet. Den påvirkede mig simpelthen så uhyggelig meget.

    Jeg har ikke set den siden…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *