Megafon spørgsmål

Du skal en tur i Tivoli og have en ledsager med – hvem ville du foretrække: Helle ThorningSchmidt eller Lars Lykke Rasmussen?

Hvad er da lige det for en underligt spørgsmål…

Nåmen… uden at skele til det politiske ville jeg umiddelbart klart foretrække Lars Lykke… mest fordi jeg har enormt svært ved at se mig selv i selskab med den anden svarmulighed. Lars Lykke er mere “menneske”, hvis man må ha’ lov sige sådan – siger det svar mon Megafon noget om mig?

 hvem havde du forresten valgt?

9 Comments

 • Deborah

  For mig ville det være pest eller kolerea. De må gerne stille DUMME spørgsmål, men så skal de altså også give en muligheden “Ved ikke” eller “Ingen af dem”, som jeg ville vælge.

  Hvis jeg endelig skulle bruge en mindre formue på at skulle i Tivoli, var der nok 117 andre, jeg hellere ville have med. Magen til åndssvage spørgsmål!!!

  • Mette

   Som du kan læse af ovenstående har de åbenbart også fået mange reaktioner på det.

   Ellers synes jeg oftest det er lidt sjovt at være en del af det panel. Man kan som regel kan se resultatet i aftenens tv avis og så er det lidt sjovt at se, om man deler holdning med et flertal eller et mindretal.

 • Mette

  Det var ikke kun her i huset, der blev studset lidt over de sjove Megafon spørgsmål… jeg har lige modtaget følgende:

  Kære paneldeltager

  Her fra MEGAFON vil vi meget gerne knytte et par kommentarer til den undersøgelse, du netop har medvirket i, som drejede sig om forskellige forhold vedrørende Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

  Vi har modtaget henvendelser fra flere respondenter, der har undret sig over de spørgsmål, der var af en tilsyneladende mere underholdende karakter. Disse spørgsmål drejede sig eksempelvis om, hvem man helst ville i Tivoli med og hvem man ville foretrække som kaptajn på broen, hvis man befandt sig på et skib i havsnød. Den kritik vi har fået, har især drejet sig om, at inddragelsen af sådanne emner er udtryk for en useriøs og populærjournalistisk tilgang til et alvorligt emne.

  Det er imidlertid meget vigtigt for os at understrege, at selv om sådanne spørgsmål umiddelbart kan virke en smule fjollede på overfladen, så er der bestemt en dybere mening med dem. Udover de helt rationelle overvejelser, mennesker gør sig i forhold til hvor man sætter sit kryds ved et valg, ved vi nemlig, at der også er en række følelsesmæssige og ikke bevidstgjorte forhold, som er medvirkende til at forme vores holdninger til politik.

  Det er forhold, der ikke tales særlig meget om i mediernes afdækning af det politiske spil, men som ikke desto mindre er uhyre afgørende for et valgs endelige udfald.

  I den konkrete danske politiske situation med 2 blokke, der ligger så tæt i kapløbet om regeringsmagten som tilfældet er, er det ganske små marginaler, der afgør, hvem der i sidste ende løber af med valgsejren. Og de følelsesmæssige aspekter må i denne sammenhæng ikke undervurderes. Som seriøst analyseinstitut er det vores opgave at monitorere alle faktorer, der gør sig gældende i alle menneskers afkodning af det politiske liv. Også selv om nogle af disse faktorer på overfladen kan virke mindre akademiske.

 • Alice M

  Lars – men kun for at se ham kaste op efter 15 ture i dæmonen 😉

  Ej – jeg ville vælge Helle frem for Lars. Tvivler på jeg kunne få noget som helst hyggeligt ud af en dag med ham.

 • Gitte

  Jeg ville vælge Helle. Er helt sikker på, at hun er brand sjov og interessant at være sammen med under afslappet former.
  Lars virker for lad til mig 🙂

 • Monica

  også Lars… mer afslappet tror jeg. Selv om jeg hørte Helle engang til noget kvindeforum ( ikke politisk) og der overrasket hun meget positivt med humor og glimt i øjet.. men jeg ku’ alligevel ikke matche hendes smarte outfit med høje hæle…

 • Trine med hundene

  Lars til hver en tid…. Jeg ville såmænd foretrække hvem som helst, bare ikke Helle-pigen. Bare hendes stemme giver mig gåsehud og får “kampgenerne” op i mig. Frygtligt kvindemenneske, syntes jeg!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *