Hundeadfærd for burhøns

Min begavede datter har belært mig om, at hunde, der blotter bugen, er trygge hunde… det tror jeg på! Og hvad skulle overhovedet true den rødhåredes verden, når skabslågen ind til støvsugeren er lukket, negleklipperen hænger på sin plads og baby Ben er langt væk med sin far.

Nej vel… så kan man da roligt flade ud.

Og sådan her ser dyret ud tæt på…

– hvad er det man siger… det er sådan et fjæs kun en mor kan elske 🙂

Og dog… måske er der alligevel noget der truer. Det forlyder nemlig i pressen, både radio og avis, at regeringen til marts vil være færdig med at behandle den nye hundelov.

Modellen går ud på, at 14 hunderacer bliver forbudte. Det vil sige, at racerne hverken må importeres eller avles og skal udfases, i takt med at hundene dør af naturlige årsager. Avlsforbuddet skal håndhæves ved, at de “farlige hunde” steriliseres. I overgangsfasen, hvor hundene stadig vil findes i Danmark, skal de holdes i snor og bære mundkurv, når de bliver luftet, skriverJyllands-Posten.

I følge samme avis er disse hunde i farezone:

 • Pitbull terrier
 • Fila brasileiro
 • Dogo argentino
 • Amerikansk staffordshire terrier
 • Tosa inu
 • Boerboel
 • Kangal
 • Centralasiatisk ovtcharka
 • Kaukasisk ovtcharka
 • Sydrussisk ovtcharka
 • Tornjak
 • Sarplaninac
 • Af disse er Pittbull og Tosa allerede på forbudslisten herhjemme. Det kan undre mig lidt at f.eks. den amerikanske bulldog ikke er med – det er trods alt en af de racer, der har været en del omtalt i pressen, og desværre ikke for noget positivt. 

  Jeg tror ikke på et forbud. Det eneste man opnår er, at de mennesker, der vil have en “farlig” hund kaster sig over en ny race eller blandingsracer – og man kunne frygte, at det ville blive f.eks. vore dejlige bordeauxer.

  Jeg mener, at man i stedet skal ha’ strammet op på avlen herhjemme, indført mentaltest af alle avls- og import hunde og gøre en langt større indsats for stoppe den ulovlige import.

  Herhjemme skal American Amstaff allerede mentaltestes og opnå et vist resultat før de bruges i avl, og jeg kunne slemt godt tænke mig at se nogen tal på, hvilke hunde der er problemer med. Er det de danske opdrættede eller er det de hunde, der er opvokset op under kummerlige forhold i Østeuropa og fjernet fra deres mor alt alt for tidligt. Jeg tipper på at sidstnævnte er stærkt overrepræsenteret.

  Lad os håbe, at den rødhårede, også efter marts, kan blotte sin bug i tryg forvisning om, at intet truer hende og hendes eksistens.

  8 Comments

  • Susanne

   HEj MEtte

   Hvor har du den liste fra?? for den liste jeg har set, er den de har frigivet på tv, og som de har fortalt om i tv.. den er her, og her er den amerikanske bulldog med

   * – Dogo argentino
   * – Amerikansk staffordshire terrier
   * – Fila brasileiro
   * – Boerboel
   * – Kangal
   * – Centralasiatisk ovtcharka
   * – Kaukasisk ovtcharka
   * – Sydrussisk ovtcharka
   * – Tornjak
   * – Sarplaninac
   * – Staffordshire bull Terrier
   * – Amerikansk bulldog

   • Mette

    Jeg hapsede den fra Jyllandsposten i går. Jeg tror slet ikke på det er den endelige liste, jeg tror det er et skøn en eller anden journalit er fremkommet med.

  • Pernille

   Jeg tror ikke på forbud.
   Jeg ved ikke særlig meget om kamphunde, opdræt eller hvor de bliver købt.
   Jeg bryder mig generelt ikke om hunde, men min fornuft siger mig, det lovforslag er helt hen i vejret og efter have læst dine idéer, kan jeg ikke forstå du eller andre, der rent faktisk ved noget om problematikken ikke er blevet spurgt.
   Det er de så nok, hvorefter mit spørgsmål bliver – hvorfor er de så ikke blevet hørt… det tyder forslaget ikke på.
   Jeg tror stadig ikke på forbud.

  • Deborah

   De er ikke rigtig kloge og ved tydeligt intet om hunde, dem der kan finde på noget SÅ hysterisk! Om jeg fatter det.

   Hvorfor iøvrigt sort/hvid? Jeg kan godt lide den røde – ja netop RØD!:)

   • Mette

    De er taget i aftes med blitz og fik den underligste farve, jeg ikke helt kunne PhotoShoppe mig udenom… så de blev sort/hvide denne gang 🙂

  • Rikke

   Hmm, det er snart ikke til at vide hvad man skal tro på. Politikken skrev til morgen, at det var 14 racer( der er kun 12 på din liste), men ikke hvilke. I “dyrlæge magasinet”, et blad for praktiserende dyrlæger, http://www.dyrlaegemagasinet.dk, har de denne måned en “kamphunde-liste” med 8 racer, og der figurerer vores dejlige røde på en liste med 8 hunderacer (de andre er Amerikansk bulldog, Amstaff, Engelsk staffordshire, Cane corso Italiano, Dogo argentino og Pitbull). Listen skulle efter sigende stamme fra Kennel Klubben !! Dog var de så venlige at skrive “At Kennel Klubben understreger at det jo ikke er alle hunde af de pågældende racer der er farlige”. FNYS !!

   Forsøgte at kigge Basse dybt i øjnene og fortælle ham at han er en farlig “kamphund”, men på vanlig bordeaux-manér snorkede han bare lidt dybere, mens han rullede om på ryggen og gjorde sig tilpas.

   Jeg tror “veltilpassede individer” er kodeordet her, og det er mindst lige så svært at opretholde som et direkte raceforbud. Men forbud er dømt til at mislykkes, næsten uanset hvad. Men måske Trine har ret i, at en aldersgrænse for hundehold ville være lidt af vejen frem ? Idioter kan man jo aldrig gardere sig imod (siger hende der mødte en løs labrador på morgenturen, som fløj ud foran en kassebil og slap med skrækken, da den fik øje på mine hunde som pænt gik i snor på den anden side af gaden).

   Jeg krydser i hvert fald fingre for mine røde. Tænk at skulle give dem mundkurv på, det ville mit hjerte simpelthen ikke kunne bære.

  • Trine med hundene

   ENIG ! Det er så helt aldeles skudt forbi med dette lovforslag. En specialtilladelse for at holde disse hunderacer burde være obligatorisk og efter min mening også en aldersgrænse for hvornår man må holde hund i det hele taget. I provinsen nær ved mig hænger “gutterne” helt ned i 14 års alderen på gadehjørnerne med deres blandingskamphunde…. For det er der problemet ligger. Blandinger af disse racer og tvivlsomme importer købt for en slik i en eller anden hashbule…. Jeg arbejder som bekendt som fængselsbetjent og jeg har af ren nysgerrighed talt med mange unge “lømler” om hvad det er for nogle hunde de har og hvor de har fået dem fra. Jeg har endnu ikke mødt én som har har købt en raceren muskelhund efter ordnet forhold…

   Ajmen altså… Man bliver squ så frustreret over de politikkere :0(

  Leave a Reply

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *