Når eller hvis sandheden skal frem…

Poden ville godt vide, hvorfor hun har mit efternavn og ikke sin fars..!

Øhhhh… jaaaaa…

Det er ikke det mest enkle spørgsmål at blive stillet. Og der er ikke noget enkelt svar. For hvor langt skal man gå overfor en 15 årig med svigerfamiliehistorien. Skal hun kende sandheden. Hele sandheden. Uanset hvad den måtte indeholde. Skal det pakkes ind. Eller skal et barn overhovedet ikke kende skabets skelletter. Nogensinde.

Sandheden kunne afdække mange af de seneste års kontroverser med den familie. Forklare mine handlinger og holdninger til samme. Men har hun noget at bruge det til. Selv om jeg er officielt udmeldt af den del af familien, så har hun stadig en farmor, onkler, tanter og fætre. Mennesker som hun skal forholde sig til mange år frem. Og det har jeg overhovedet ingen interesse i at ødelægge.

Jeg snakkede lidt uden om og fortalte hende, at hun i dag er fri til at købe hans navn også – hvis det er det hun gerne vil.

Og så smuttede hun op i bad… dybere stak spørgsmålet så heller ikke!

7 Comments

 • Mette

  Hvor er jeg glad for din kommentar MissMuffin – for det var netop sådan jeg havde tænkt mig det skulle foregå. Med tiden og når hun spørger.

 • MissMuffin

  Jeg er vokset op midt i en familie med mange skeletter i skabene..
  Jeg er min mor dybt taknemmelig over at jeg gradvist i takt med min alder har fået serveret skeletterne i den målestok jeg har kunne rumme, for der har vist sig at være ikke så få og selvom mange ting kan gøre ondt, så har det hjulpet mig til at rumme og forstå min familie meget bedre..
  Jeg synes din datter, når spørgsmålet bliver dybere, skal have afvide hvad der rører sig..
  Jeg kan rumme min fars svigt, min farfars alkohol misbrug, min farmors fornægtelse af sandheden den dag idag, men også kun fordi jeg kender sandheden..

 • Pia

  Kan man ikke komme i konflikt med sig selv om andet, ja så er xsvigerfamilien et oplagt emne- for flere af os:o)

  Jeg er som udgangspunkt tilhænger af den hele historie, men, jeg kan faktisk rigtig godt li at du reflektere over om den er vigtig, hvad hun skal bruge den til og for hvis skyld historien skal deles med dit barn.

 • Mette

  Tak til jer begge to for input – det er samme holdning jeg selv hælder til. Det bliver så når tiden er moden til det. Og det var den ikke denne gang.

 • Deborah

  Jeg synes HELT sikkert, hun skal have sandheden – den hele! Men ikke endnu! Jeg er jo adopteret og ved, hvordan det er, når man intet kan få at vide om “sin” familie! Forstå mig ret, min familie er her, men jeg har også en biologisk og den vil jeg ihvertfald også gerne vide noget om. Din datter har krav på at vide det hele. I mit tilfælde var sanheden bestemt ikke køn, men hellere vide end ikke!

 • Tina Poulsen

  Svært i den alder. Den ene dag er Nanna meget dyb og stiller spørgsmål der fylder. Næste dag er det som det du oplever.
  Men jeg har altid synes at sandheden godt kan siges, uden at lægge ord og følelser i munden på sin pode 🙂 Man kan godt fortælle hvordan man selv oplevede dette og hint, uden at virke som om man forventer at de skal optage samme følelser 🙂
  Men tiden var så ikke inde denne gang 😉 pyh!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *