Parvo­virus

Der er konstateret flere tilfælde af den smitsomme og dødelige sygdom Parvo­virus  blandt hunde i Odense forstaden Vollsmose og dyrlæger advarer nu

Der her er helt klar noget, hundeejerne i hele landet skal tage meget alvorligt, da det er en meget smittefarlig og overlevelsesdygtig virus. Bare en person får et slik på hånden af en smittet hund, kan han tage den med over broen til Sjælland eller Fyn

Nu skal man selvfølgelig passe meget på med at generalisere – så det vil jeg skynde mig at gøre 😉

For mon ikke der blandt hundene i Vollsmose befinder sig et ukendt antal ulovlige importer fra Østeuropa. Hvalpe der er taget fra deres (sikkert uvaccinerede) mor i alt for tidlig en alder og hentet til Danmark i bagagerummet i en bil. Og mon ikke et ukendt antal af disse hvalpe/hunde aldrig har set en vaccinationssprøjte i Danmark?

– og ikke nok med at de kan udgøre en smittefare, men på grund af den manglende prægning i deres første levemåneder og/eller den manglende kendskab til disse hundes baggrund (forældrenes mentale tilstand) kan de sandelig udgøre også en stor adfærdsrisiko.

Grov generalisering… jeg ve’ det! Men lur mig om ikke der er et gran af sandhed i det 🙁

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *