Brokeback Mountain

Det er endnu en af mine yndlingsfilm DR2 blænder op for lige om lidt.

Filmen blev lanceret som en “Gay Cowboy movie” – temmelig misvisende for filmen er langt mere end det. Det er en gribende smuk fortælling om to unge mænd, der i løbet af en sommers afsondrethed på en bjergside, Brokeback, forelsker sig i hinanden.

Efter Brokeback skilles de og ser ikke hinanden igen før de begge har stiftet familie. Gensynet vækker også følelser til live igen, og fortællingen om den umulige kærlighed kan begynde.

Jake Gyllenhall og Heath Ledger gør det ufatteligt godt. Især Ledger som den lidt sære og sammenbidte Ennis Del Mar, der har voksende fortvivelser siddende på hjertet. Man mærker virkelig frustrationerne, ensomheden, desperationen over den forbudte kærlighed.

Visuelt er filmen et pragtværk. De canadiske naturscenerier er smukt fotograferet og ja… bøsser eller ej… både Jake og Heath er skønne at skue 🙂

Se den eller gense den. Jeg skal!

4 Comments

 • Deborah

  Den er HELT utroligt rørende og fantasiske scenerier som du siger. Jeg vil i modsætning til Anita sige, at den greb mig langt mere end ventet. Håber du nød den!

 • Mette

  Der er nogen film jeg aldrig bliver træt af – det her er en af dem. Jeg har den på DVD og alligevel sidder jeg her og ser den på TV for Gud ve’ hvilken gang! 😕

 • Anita

  Jeg lå i sengen og puttede, med de to drenge fra Farmen, og så den på DVD for et stykke tid siden, men jeg blev ikke rigtigt fanget af den, som de gjorde. Dog var jeg målløs betaget over den afsindigt henrivende smukke natur. Det er ufattelig godt gået af filmfotografen og de folk, som har skullet vælge locations. Wauuu, siger jeg bare!

  Rigtig god fornøjelse med filmen 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *